Var är nästa generation offshore-tjejer?

Jag älskar Martin Strömbergs initiativ att coacha ett 10-tal unga tjejer & killar för att de skall kunna ta nästa steg inom storbåtssegling. Lagom ambitiöst med fokus på nätverk och existerande projekt. Som grädde på moset kanske det finns en chans att segla VO65 eller VO70 – antingen som träning, i race eller som sommarjobb för den som kan (wow).

Det verkar finnas stort intresse hos killarna, med sökande också från våra andra länder…

Men av någon anledning är det inte så många tjejer som har sökt ännu.

Jag tycker att jag träffar ganska många unga tjejer som är sugna på solosegling, storbåt eller offshore med målet att kunna segla Volvo Ocean Race eller Vendee Globe. Så jag hade hoppats på att könsfördelningen skulle bli 50/50.

Så varför nappar man inte på Martins erbjudande?

Sök här.