Skip to content

8 Comments

 1. srsseglaren
  Jun 16, 2016 @ 10:04

  Det verkar helt fel tänkt från början?
  Vad vill man ha mer ensamsegling ? då bör man fokusera på det.
  Det gör man inte genom att lägga flera på varandra långa banor i trafikerade vatten (nattsegling)att det enda sättet att genomföra på ett säkert sätt är att lägga till en säkerhets navigatör som man placerar iland ?
  Det funkar en natt jmf Silverrudder.
  Är det ett krav på två man placera bägge ombord eller korta benen så att det är genomförbart på en ?

  Vore kul med en deltagarlista även om det blir förändringar senare:
  http://danmarkrundtsinglehand.dk/da/opslagstavlen/deltagerne-2016/

  Reply

 2. Göran/Xusidus/X-382
  Jun 16, 2016 @ 21:23

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jul 31, 2016 @ 00:24

  Nu har jag tittat igenom resultaten och förstår helt enkelt inte hur resultaten kan bli som de blir…

  Resultaten finns här.

  I race 1 så slår Aphrodite 101 en Dehler 38 (en 8% snabbare båt) med över en timme på seglad tid. På korrigerad är man istället 5 timmar efter?

  För att göra det enklare så har jag plockat ut två båtar. En Aphrodite 101 och en Maxi 999. Dessa är i stort sett lika snabba på vattnet, och har liknande mätetal i både DH och SRS.

  Men trots att Aphroditen under dessa etapper seglas mellan 10 och 18% snabbare, så vinner Maxin på korrigerad tid (enligt “DH Performance Line”) med mellan 2 och 23.5%. Detta är enorma skillnader.

  Räknar man time-on-time i DH eller SRS så vinner Aphroditen med en marginal i proportion till hur mycketr snabbare man var på vattnet. Vilket känns ytterst rimligt för mig som seglare.

  Danmark-Runt-resultat

  Reply

 4. JIMMY
  Jul 31, 2016 @ 10:53

  :)

  Reply

 5. Peter
  Aug 1, 2016 @ 09:29

  jag saknar uppgifter om förhållanden på banan. Sen tror jag att det helt inte gå att “räkna om” ett en-siffer-system till ett system med performance-kurva. I något förhllande kan den ena båten vara snabbare än den andre men sen kan det vara omvänd. SRS kommer bara visar teoretiskt förhållande i mellan registret.

  Är det tävlingsledning som uoppskattar förhållenden på bana? I så fall har det väl ingen betydelse om första båt har ankrat eller ej eller om den rent av seglat dåligt. SRS har väl den nackdelen att den inte fungera så väl i mer extrema väderlekar. Mao. en lättvindsbåt har klara fördelar i extrem lättvind medan en hårdvindsbåt har klara fördelar i hårdvind.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Aug 1, 2016 @ 13:55

   Ett grundläggande krav på en resultatlista är väl att den känns någorlunda rimlig.

   I det här fallet är båtarna väldigt lika, och har liknande egenskaper i alla vindregister. Om båt A är 2 timmar före i mål, men båt B vinner med 5 timmar på korrigerat, så känns det ju inte rimligt. Oavsett omständigheter.

   Reply

   • Peter
    Aug 1, 2016 @ 15:48

    jag är tveksamma att dessa båttyper förhåller sig lika i hela vindregistret. Längd vikt och djupgående är ganska lika men det skiljer en hel del i bredden och även ytan i storen. sen sklijer ett antal år i konstruktion.

    För att vara petigt så skiljde ju inte heller 5 timmar på omräknad.

    Reply

 6. Wrap Up 2016 - BLUR
  Dec 30, 2016 @ 16:40

  […] mysterium. Singlehanded-DH. Ingen lyckades förklara hur man räknade. Och ingen förstod resultatlistan. Väldigt danskt […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.