Göteborg Open Sea Race | trash talk

I morgon 16:00 är det dags igen… Anders Dahlsjö och hans Lady Godiva Sail Racing Team (kolla in deras nya Facebook-sida) är så klart storfavoriter till att återupprepa förra årets spik i nygamla GOR. Bra gäng och mycket vind gör att få båtar har nåt att sätta emot? Det skulle i så fall kunna vara Sunfast 3600 La Primera som kan gå riktigt fort på branta halvvindsbogar.

Det är tydligen halvvind i 8-12 m/s som är temat i år? På Robline One Star star i Stockholm, på ÅF Offshore Race och nu verkar det bli samma visa igen. Inte det man gillar i en kort båt med högt mätetal… Men det kommer i alla fall att gå fort. Och man sliter inte på stora gennnakern.

gorwind

Vår routing pekar på att vi seglar långa banan (120M) på under 14 timmar (start 16.00, målgång strax före 06.00.

Då får vi bara det göttaste. 8 grader kallt, 14 m/s och kolmörker. Sedan frukost i land :-)

Tyvärr bara 9 båtar på startlinjen. Kul dock att alla är i ungefär samma size.

Salona 33 Kaida Johan Wetterlundh 1,24
First 35 Rebellion Carl Fjällman 1,265
Dehler 36SQ Esquire Krister Ahlqvist 1,268
Dominant 105 Lady Godiva Anders Dahlsjö 1,27
First 36.7 Rebell Yell Patrik Wollmersson 1,272
Archambault 35 Jigy Jigy Roger Ahlqvist 1,288
HP1030 Lava Gull Lars-Bertil Gustafsson 1,322
Sunfast 3600 La Primera Peter Lundgren 1,334
J/111 Blur Peter Gustafsson 1,378

Vi, Kaida och Rebellion kör doublehanded. Så vi siktar på att ta hem den inofficiella klassen :-)

Här finns NoR, SI, banor och annan formalia (gäller torsdag kväll),

GÖTEBORG OPEN SEA RACE 2016
– Västkustens havskappsegling!

Imorgon är det dags igen! Fredag den 12:e augusti går startskottet för havskappseglingen i Göteborgs Hamn, och vi hoppas kunna bjuda på en spektakulär start för tävlingen kl 16 utanför Eriksberg vid Röda sten. Alla team som 2015 placerade sig i toppen är på plats, ett antal vassa konkurrenter har tillkommit, och Lady Godiva Sail Racing Team som förra året vann GOR har via social media deklarerat att de är tillbaka för att försvara förra årets 1:a placering. Det är med andra ord upplagt för ett minst sagt spännande race, där inget är givet på förhand.

Banan är 120 Nm, och sträcker sig från Göteborgs Hamn via Skagens Rev, Kummelbanke, och Hätteberget utanför Marstrand för att sedan avslutas utanför
Långedrag under lördagen. Förra året var första året som GQSS stod som arrangör av tävlingen och därför var det extra kul när Västkustens Seglarförbund i slutet av november utsåg klubben till Årets Arrangör 2015, för sitt arbete med Göteborg Open sea Race.

VIKTIGT: Starten kan komma att flyttas beroende på trafiksituationen i Hamnen så följ uppdateringarna på FB och hemsida under fredagen. Detta gäller även för beräknad målgång på lördagen.

Håll koll racets Facebook-sida.
Andra sidor på Facebook: Blur & Lady Godiva.
de flesta av oss borde också finnas på AIS & Marinetraffic.

Sedan kan man undra om man inte krånglat till det med rapporteringarna. Behöver man verkligen två VHF-rapporteringar inom 7 distans från målgång? Dessutom i samband med ganska snårig skärgårdsnavigering med 12-12 m/s i baken? Men vi hoppas att man kan använda alla bra rundningstider till att skapa bra rundningsrapporter på Facebook :-)

gor16reports