Sydney Hobart 2016 | trash talk

Sydney Hobast är alltid spännande. Och extra mycket i år då vi har många svenskar på plats.

Martin Strömberg seglar på Maserati (hans gamla Ericsson 3), Ola ÅStradsson kör på CQS med Ludde Ingvall, Cecilia Jansson på Cookson 47 Dare Devil och så har vi så klart helsvenska Elliot 44 Matador med Jonas Grandér som skipper. Han har tillsammans med Richard Göransson (Inga from Sweden) fått ihop ett seriöst projekt. Just nu ger man 45 gånger pengarna på Sportsbet, före massa lokala båtar.

Följ dem på deras Facebook-sida.

Hej Peter, hoppas allt är väl med dig.

Imorgon startar Sydney Hobart och det känns smått overkligt att vi faktiskt är med ?

Det ska bli otroligt spännande med 628 nm ner längsmed kusten och sen över det mytomspunna Bass strait innan vi kommer till Storm Bay (smaka på det namnet….) och förhoppningsvis tar oss i mål. Det ser ut som fina vindar i starten (20-25 knop) och 140 grader TWA så det blir bra undanvindsåka första delen.

Sen lättar det ur och vi riskerar att hamna i bleke (hade man aldrig kunnat tro efter allt man hört om detta racet). Sen efter ett tag ökar det på igen och vi får 10-15 knop större delen av vägen ner till Tasmanien och med 90-160 grader TWA. Dessvärre trycker det på bakifrån så bleket (om vi fastnar där) kommer gynna de långsammare båtarna men vi får göra som vi brukar – gneta på tills vi kommer i mål.

Allt gott och gott nytt år inom kort??✨

Man följer starten på hemsidan (som har en grym tracker) och på Channel 7. Brukar funka.

elliot44-matador-downwind

elliot44-matador-orange

elliot44-matador-debrief

elliot44-matador-rigshot