Going to Finland

Det känns bra att vår J/70 #995 är i goda händer.

Georg ”Tusse” Tallberg är kanske inte så känd här hemma, men i Finland har han haft ett finger med i spelet på många håll. Ett OS-brons i 470 från Tallinn 1980, bronsmedalj i VM för H-båt och chefstränare för seglarförbundet är några höjdpunkter. Tusse tränade också Thomas Johansson och Jyrki Järvi som vann OS-guld i 49er 2000 i Sydney.

Han har också varit med och grundat NJK:s Match Race Center och Audi HSS Sailing Center. Och nu är det dags för ett nytt center i Helsingfors med fokus på J/70 och Finska Seglingsligan (i kombination med den fleet som finns på Åland).

Dessutom kommer han att delta i Grundig Cup i Sverige. Ambitionen:

Det finns inget bättre än att spöa Svenskar på deras hemmaplan. Den glider in ;)

Det känns otroligt bra att båten kommer att seglas hårt och göra nytta.

Stort lycka till Tusse!