Dubbelt så bra i Björlanda

I lördags körde vi Dubbelt så bra i Björlanda, ett fantastiskt kul format där man först kör kryss-länsbana på fasta märken inne på Björlandafjorden, för att sedan efter målgång (som blir start för nästa del) köra en distansbana runt Björkö. Här är vi precis på väg ut på etapp 2, där vi möter båtar på väg i mål.

Det är jaktstart på del ett, så i teorin skall alla gå i mål (och starta etapp 2) samtidigt.

Vi kämpade på med många manövrar på en intensiv bana som bara tog dryga timmen. Allt funkade bra, förutom att skippern stukade sin fot ganska rejält, och vi slutade till slut 7:a av 25 båtar. Totalt var 27 båtar anmälda, och mitt tips är att vi nästa år får se ännu fler!

Här en fight mot X-34 Temtation X på kryssen ner innanför Björkö. De har bra kryssfart, men vi hittade en bättre väg nära Hisingen i motströmmen (vi såg 1.1 knop som mest).

Förutom Temtation X som är från Halmstad så var väl Michael Wahlroos i sin Farr 30 Wet dreamZ den mest långväga gästenb. Från Wasa Segelförening! De har seglat runt Sverige för att vara med få Færdern, men hann inte fram på grund av hårt väder. I stället för att vänbda i Falsterbo, så kom de till Göteborg och körde race i stället!

Respekt.

Direkt på kvällen stack de söderut för att köra Scvandinavian 500 tillbaka till Stockholm. De är nu i Sundet. Följ dem på WaWe Sailing Team.

På västsidan Björekö blev det plattläns norrut. Propagandaväder.

Vid nordvästra hörnet var det bara att plocka för en halvvind in i mål. På denna etapp blev vi 2:a, slagna med 13 sekunder av 707 Nano, som också vann totalt. Vi blev till sist 4:a vilket är helt ok. Att köra kortbana på 2 med 155 m2 gennaker är inte trivialt.

Seglarna försöker utröna vem som vann totalt (sammanräkning av platssiffrorna i de två racen).

Vi väntar på de skarpa resultaten.

Stort tack till BKSS och till Fjällmans som nu pushar shorthandedcupen.

Nästa race blir Bohusracet.