Dubbelt så Bra | dags att anmäla sig

Det verkar bli ett år där shorthandedseglingar är i fokus, och då är det här ett perfekt uppstartsrace i Björlanda för er som vill segla på två.

Här är vår story från 2017.

BKSS har tänkt att köra Dubbelt så Bra enligt ett nytt sätt att genomföra tävlingar som är smittskydds anpassade, vi har använt motsvarande för våra klubbkappseglingar med bra mottagande, och nu till helgen den 16/5 så kör vi Stora Oset enligt samma upplägg

Det innebär att Dubbelt så Bra kommer att hållas som en Covid-19 anpassad tävling, ingen registrering vid ankomst, inget rorsmansmöte och ingen prisutdelning, vi kommer att sköta all kommunikation via ett Facebook event som skapas enbart för detta arrangemang, man anmäler sig som vanligt via Sailarena https://www.sailarena.com/sv/se/club/bkss/dubbelt-sa-bra3/.

Sedan kommer seglingsföreskrifter etc att finnas på BKSS hemsida och länk till Facebook eventet för Dubbelt så Bra, här får man vidare info inför tävlingen, vid start kommer endast varningssignal att ljuda ( 5 minuter innan ) och start sker enligt GPS tid ( ingen signal ), man antecknar även egen målgångstid.

På grund av rådande situation har BKSS varit tvungna att förenkla så mycket som möjligt för att undvika folksamlingar, detta innebär även att vi rabatterar anmälningsavgiften till 250 :-

Tävlingen genomförs i två delar direkt efter varandra, första delen är en bansegling runt bojar, när man går i mål efter första delseglingen är det också starten för delsegling 2 som är en skärgårdsbana, placeringen i respektive delsegling sammanslås till ett total resultat som ger en vinnare

Välkomna!

Så här såg det ut förr i tiden innan vi distanserade oss😃