Skip to content

3 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Jun 20, 2017 @ 13:03

  Detta ska bli spännande!!!!

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Jun 20, 2017 @ 14:52

  ARTEMIS YOUTH RACING FAVORITER
  I YOUTH AMERICA’S CUP

  Några av världens bästa unga seglare slåss nu om att ta hem segern i Red Bull Youth America’s Cup på Bermuda. Som gruppsegrare i grundomgången tillhör svenska Artemis Youth Racing favoriterna.

  I väntan på att den stora finalen av America’s Cup ska avgöras är det dags att se morgondagens seglarstjärnor göra upp på tävlingsarenan på Bermuda. I Red Bull Youth America’s Cup tävlar unga lovande och etablerade seglare mellan 18-24 år ombord på flygande katamaraner. Efter förra veckans kvalseglingar har åtta lag tagit sig till finalen som seglas tisdag 20 juni – onsdag 21 juni.

  Och det är mer än en buckla som står på spel. Red Bull Youth America’s Cup startades i den förra upplagan av America’s Cup i San Francisco för att skapa en karriärväg för unga seglare fram till professionella seglingsteam. Och det finns flera exempel på att det blivit framgångsrikt.

  Peter Burling, hyllad skeppare för Emirates Team New Zealand, var en del av det Nyzeeländska ungdomslaget i San Francisco 2013. Och Andreas Axelsson som seglar som grinder ombord på Artemis Racing tävlade med det svenska ungdomslaget i samma tävling.

  Åtta lag har nu kvalat in till finalen som avgörs i sex seglingar idag och imorgon. På pappret är Artemis Youth Racing och Nya Zeeland favoriter eftersom de vann sina grupper i grundomgången.

  – Nu ska vi ladda om och analysera hur vi seglat så här långt för att komma tillbaka ännu starkare i finalen. Vårt mål var egentligen bara att ta oss vidare från gruppen och vi har gott självförtroende efter de fyra seglingar som vi vann i grundomgången, säger Gustav Pettersson, skeppare för Artemis Youth Racing.

  Finalseglingarna i Red Bull Youth America’s Cup Finals sänds live på Red Bull TV 20-21 juni klockan 19.00 – 21.00.

  Finaldeltagare i Red Bull Youth America’s Cup
  Team BDA (BER)
  Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP)
  Team France Jeune (FRA)
  SVB Team Germany (GER)
  Land Rover BAR Academy (GBR)
  NZL Sailing Team (NZL)
  Artemis Youth Racing (SWE)
  Team Tilt (SUI)g

  Artemis Youth Racing:
  Marcus Anjemark, KSSS/Rådasjön SS
  Julius Hallström KSSS
  Fritiof Hedstrom GKSS
  Marcus Höglander GKSS/Värmdö JS
  Eddie Klemets Vänersborgs SS
  Axel Munkby GKSS/HjBK
  Gustav Pettersson, KSSS/Sölvesborg OTS
  Rasmus Rosengren KSSS/Malmö SS

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jun 22, 2017 @ 08:59

  ARTEMIS YOUTH RACING MISSADE PRISPALLEN I YOUTH AMERICA’S CUP

  Tunga straff på målrakan i de två sista seglingarna gjorde att Artemis Youth Racing missade prispallen i Red Bull Youth America’s Cup.

  Artemis Racing fick en bra inledning på dagen med en bra start och bra manövrar i första racet. I nästa start kämpade svenskbåten i mitten av fältet och tilldelades sedan ett dyrbart straff vid den sista rundningen innan målet. De slutade sist, vilket satte press på dem inför dagens tredje och sista race.

  I en jämn start lyckades Artemis då komma iväg bra som tredje båt runt första märket. De försvarade sin placering, gick till slut om Tyskland och låg tvåa på väg mot målrakan. Men tyskarna kom tillbaka och fick en chans att passera. Artemis fick ett straff för att de inte lämnade plats för tyskarna vid märket, de tvingades sakta ner för att kvittera straffet och det kostade dyrbara poäng.

  – Vi hade en tuff dag igår och var väldigt taggade på att göra en stark avslutning idag, säger Gustav Pettersson, skeppare Artemis Youth Racing. Vi var fullt fokuserade på att göra bra starter och lyckades med det i första seglingen.

  – Vi var med hela vägen i sista seglingen och låg tvåa vid sista rundningen. Efter en dålig gipp från oss fick tyskarna plats runt märket. Vi tyckte att vi gav dem plats men det var inte tillräckligt och det kostade oss en pallplacering.

  Trots besvikelsen över att missa en topp-tre-plats var laget nöjda med sin insats i Red Bull Youth America’s Cup. Flera medlemmar i Artemis Youth Racing fortsätter nu träna inför OS i Tokyo 2020 medan andra fokuserar på annan segling som till exempel M32-serien senare i sommar.

  The Red Bull Youth America’s Cup startades 2013 och bland seglarna som deltog i den regattan fanns till exempel Luke Parkinson och Andreas Axelsson som seglat med Artemis Racing i America’s Cup på Bermuda.

  Slutresultat Red Bull Youth America’s Cup Final:

  1. Land Rover BAR Academy (GBR) – 50p
  2. NZL Sailing Team (NZL) – 48p
  3. Team Tilt (SUI) – 42p
  4. Artemis Youth Racing (SWE) – 37p
  5. Team France Jeune (FRA) – 35p
  6. Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP) – 34p
  7. SVB Team Germany (GER) – 33p
  8. Team BDA (BER) – 33p

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.