Skip to content

9 Comments

 1. Jan Västernäs
  Sep 30, 2017 @ 08:15

  Är detta en helt nyutvecklad applikation ? Vem finansierar det i så fall ? IT-projekt av den här typen tar alltid sjuttio-elva gånger mer tid än beräknat.
  Finns ju ett befintliga alternativ med snarlik funktionalitet som används i tyskland, danmark schweiz osv. Har man övervägt att använda det i stället ?

  Reply

 2. Tomas Andersson
  Sep 30, 2017 @ 23:26

  Jag tror det på sikt kan innebära ett lyft och det ligger ju inom temat för förenkling som är mottot för årets seglarträff.

  Kan dock tycka att man inte skall behöva blanda in andra resultatprogram utan detta borde ligga inbakat i systemet, ta upp din klubb, kryssa i de båtar som är aktuella för tävlingen och ett kryss för vilket av de 4 SRS-talen som är aktuellt, tryck på start, kör tävlingen och sedan på sänd och inrapporteringen är klar.

  Jag misstänker väl att man för att registrera båt-id eller seglar-id kommer att automatiskt vara registrerad på idrott online, vilket jag inte har något emot eftersom jag redan är det, men många verkar ju tyvärr inte tycka om att registrera sig där….

  Kan man sedan även se till att samtidigt förenkla vad som krävs för att arrangera en segling vore det perfekt.

  Reply

  • Carl Peter Carlsson
   Oct 2, 2017 @ 08:59

   Jag är en av dem som inte har lust att gå med i centralt register bara för att få utöva min sport.
   Min vision av segling är att det skall vara enkelt att bara komma och vara med. Det skall inte behövas personkontroll. Seglarförbundet har under flera år drivit frågan att klubbarna skall registrera alla sina medlemmar. Ofta har argumentet varit att man får statliga stöd till seglingssporten och enklare att anmäla sig. Vi seglare måste ställa oss frågan vem som tjänar på ett centralt register. Jag hoppas att detta nya system inte tvingar seglarna att registrera sig och klubbarna att ladda upp sin medlemsregister.
   Jag säger nej till att seglarförbundet slentrianmässigt samlar in personnummer och andra personuppgifter de inte behöver för att utöva sin upgift.

   Reply

   • Classe
    Oct 2, 2017 @ 13:51

    Seglar ID måste vi alla ha som seglat mästerskap nationellt och internationellt senaste 5-6 åren. I allfall vi som seglar ORC i tävlingar. Precis som Sylvin skriver på ISAFs hemsida.

    Reply

   • Peter Gustafsson
    Oct 2, 2017 @ 14:18

    I Norge (sailracesystem.no) och Tyskland (manage2sail.com) så loggar jag in med email, så jag antar/hoppas att det även här är frikopplat från idrott online eller World Sailings ID.

    Reply

 3. Marcus Sylvin
  Oct 1, 2017 @ 19:04

  Som ISAF fast på svenska??

  Reply

 4. Pelle Pedersen
  Feb 26, 2018 @ 08:41

  Om man går in på Seglarförbundets hemsida så förväntar i alla fall jag mig att hitta en STOR FET knapp med Sailarena på… Ska den inte vara lätt att hitta?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.