Pantaenius Shetland Race & Viking Offshore Race

Här har vi ett tufft race för de som gillar långa distanser på öppet hav…

I vikingenes kjølvann

Neste års Shetland Race starter onsdag 27 juni fra Bergen. Notice of Race og all annen info om Shetland Race finner du på: www.shetlandrace.no

– Nytt for 2018 er at Shetland Race inngår i Viking Offshore Race, sier Fridtjov Bergmann, leder for Shetland Race.
Norsk Havseiler- og Krysserklubb (NHK) har i flere år arbeidet med at denne regattaen kan realiseres. – Takket være godt samarbeide med Hordaland Seilkrets og deres mangeårige arrangement Shetland Race, samt støtte fra Norges Seilforbund blir det nå en realitet neste sommer, sier Sverre Frich som er initiativ taker til Viking Offshore Race. Invitasjoner vil bli utsendt til alle nordiske land og store deler av de europeiske. Du finner mer info om Viking Offshore Race på www.vikingoffshorerace.no

Regattaen til Island vil bli en del av og en forlengelse av det gjennom mange år kjente Shetland Race. Viking Offshore Race er initièrt av Norsk Havseiler- og Krysserklubb (Norwegian Ocean Racing and Cruising Club). Gjennomføringen skjer i nært samarbeide med Hordaland Seilkrets og Norges Seilforbund. – Vi inviterer alle interesserte seilere i fra flere land til å oppleve noen av de aller mest eksotiske havområder i verden, sier Frich.

– Vi har allerede fått positive signaler fra en rekke deltakere, sier han. Vi legger opp til tilstrekkelig tid til eventuelle mannskapsbytter og sightseeing på de respektive destinasjoner, avslutter fortsetter han.

Programmet ser slik ut:
27 Juni: Start leg 1: Bergen – Lerwick
30 Juni: Start retur leg: Lerwick – Bergen
1 Juli: Start leg 2: Lerwick – Torshavn, alternativ start Lerwick – Bergen
6 Juli: Start leg 3: Torshavn – Reykjavik

De siste årene har Shetland Race hatt retur-seilas fra Lerwick på lørdag.
– Vi opplever at dette har vært en suksess, samtidig er det noen seilere som ønsker et lengre opphold på Shetland. For 2018 vil vi arrangere to retur-seilaser. Første seilas vil starte lørdag og andre seilas vil ha felles start søndagen sammen med deltakere som skal seile til Færøyene og Island, forteller Fridtjov Bergmann. – Som følge av dette blir det en premiering for hvert leg, og ikke sammenlagt premiering. Vi håper seilerne setter pris på disse endringene og at dette bidrar til økt deltakelse, avslutter Fridtjov Bergmann.