Plastpyret 2 | vad är det här?

Här har vi en liten efterlysning.

Är det någon som har koll på Per Hanssons nya vinterprojekt? Han har ju varit aktiv med sin gröna minitonnare Plastpyret, men nu är den skrotad.

Man är ju lite nyfiken på vem som ritat & byggt den här…

Massor av byggbilder nedan.

Hej Peter!

Efter Silverrodret i fjol så började en tanke på att byta båt gro. Efter mycket planerande och diskussioner med Jimmy Hellberg och Jocke Rodebäck så beslöt jag att påbörja bygge av ett nytt skrov som skulle ersätta min gamla modifierade minitonnare. Tanken var att behålla köl, rigg och roder. Ritningar gjordes och mallar sågades ut. Nu kom inte bygget igång under våren då det var kö på byggplatser i verkstaden så byggstarten sköts på till efter sommaren.

Ett objekt dök upp på Blocket som var liknande i storlek vilket än en gång kullkastade planen på att starta bygget.

Det var ett one off-bygge i didvinycell som nog aldrig blivit riktigt färdigt – 7,10 x 2,45, fällköl och ca 600kg vikt.

Säljaren viste inte mer än att båten byggts i Arkösundstrakten av en äldre man, han hade köpt båten och hämtat den till Jönköping, planen var att färdigställa den men av olika anledningar blev den liggande utomhus utan att något hände. Säljaren skulle flytta och båten var tvungen att flyttas på.

Projektet passade mig och jag slog till och åkte ner till Jönköping och hämtade båten tillsammans med Johan Granath. Strukturellt var båten helt ok men naturligtvis så är det mycket finishjobb som behöver göras. Jag fick med en USB-sticka med bilder från bygget fotona är inlagda 2007-2012 det verkar som att riggen tagits från en minitonnare med nr 9651 men ändrats till svepta spridare. Mer vet jag inte om båtens historia.

Kanske någon känner igen bygget och har fler uppgifter.

Med vänlig hälsning
Per Hansson