Birdie 24 Khadine på G

Kul att killarna på killarna på Birdie 24 Khadine fått ordning på det mesta inför ÅF. Stort lycka till.

PÅ SÖNDAG SMÄLLER DET!

På söndag klockan 11:00 går starten för oss utanför Skeppsholmen. I skrivande stund ligger vi på en av bryggorna vid Skeppsholmen och skvalpar bland de stora båtarna. Kom förbi och säg hejsvejs!

Till att börja med vill vi uttrycka en enorm tacksamhet för all den hjälp och det stöd vi fått i våra förberedelser. Framför allt vill vi tacka de eldsjälar som lagt ner tid och energi på oss för att få oss till start. Två av de eldsjälar är Pär Lindforss och Nadine Kugel som hjälpt oss med planering, förberedelser och att förmedla mycket värdefulla kontakter till andra eldsjälar som hjälpt oss.

Mycket mycket förberedelser, utrustning med säkerhetsdetaljer har det tänkts på. Allt ifrån arbete med sponsorer till fix med exempelvis VHF, AIS, elektronik, bottenslip, genomföringar, trimmöjligheter och mycket mer.

Till slut lyckades vi trimma upp lilla Birdien till ett SRS på 0.85 shorthanded. Detta tack vare en längre spinnakerbom och en större spinnaker, mycket större. Vi tjuvstartade lite smått med havskappsegling under Sandhamn Open för några helger sedan. Där fick vi pröva på ett dygn ute på havet i vår 24 fotare. Det blev en kall natt och mycket dyningar när vinden avtog. Det slutade på en 9e plats vilket vi är mycket nöjda med. Lärdomar vi tar med oss ifrån den kappseglingen är att sömnen verkligen är viktig, utan sömn går det inte att fatta kloka beslut.

Under ÅFOR kommer Solidsport att sända en livesändning där de kommer att klippa in material från vår segelbåt under vår segling ut genom Stockholms skärgård. Vi kommer även att försöka publicera så mycket vi hinner med under hela seglingen på vår Facebooksida så ett hett tips är verkligen att gå in och följa:
https://www.facebook.com/khadinebirdie24/

För att följa oss finner ni vår båt och vart vi befinner oss på:
http://race.ksss.se/sv/AFOR/Boatpage/?reportId=62