Close
Skip to content

4 Comments

 1. Fredrik Wallenberg
  Apr 29, 2018 @ 20:01

  Tack för att du håller koll på historiska siffror så här (du och Niclas på Tango). Två observationer. 2013 var ett undantag då det var en jätterabatt (30%) för tidiga anmälningar som drev på anmälningarna, speciellt i short-hand. I år har vi en tydlig tidskonflikt med ORCi VM och jag tror vi kommer att se ett stort tapp där jämfört med tidigare år.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 29, 2018 @ 20:54

   Jag kan bara hitta tre båtar som körde ÅFOR förra året och som i år skall segla VM: Team Pro4u, NORTHSIDE & FURIOSA. Kanske missat någon, men det blir inte något “stort tapp”?

   Min spaning är att ORCi-fleeten i Östersjön delats upp i en del som fokar på bansegling & ORC-mästerskjap, och en annan som kör offshore. Endast de mest ambitösa båtarna dubblerar.

   Reply

 2. Anders
  Apr 30, 2018 @ 08:55

  Kan det inte vara så att den sena våren spelar in. Folk har knappt hunnit ställa undan skidorna och än mindre fått igång vårträningen. Och då lär man inte anmäla sig till en massa race.

  Reply

 3. Bo Bäversjö
  Apr 30, 2018 @ 09:03

  Enligt Niklas på Tangosailing “……vanligaste båtfabrikat är inte helt oväntat Dehler med totalt åtta båtar anmälda, än så länge”. Det får vi Dehler-seglare vara nöjda med!
  Hoppas att den här pushen du gör Peter får resultat!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.