Marstrand Big Boat Race 2019 = 1-2 juni

Nu har vi fått styrsel på datumen för nästa års Big Boat.

Så boka denna helg i kalendern nu.

Största anledningen var egentligen att få ihop ett bra paket med HH Skagen Race. Många verkar gilla en längre helg med mycket segling bättre än flera helger med mycket logistik.

Helgen innan hade blivit svår för många norska båtar och helgen efter kör MSS en större entypsregatta.

Som tidigare kommer Skagen Race att starta på onsdag kväll från olika ställen (troligtvis också från Marstrand) med målgång i Skagen på torsdag lunch typ. Sedan kör vi ett sprintrace från Skagen till Marstrand på fredagen och ett klassiskt Big Boat på lördag/söndag. Exakt hur de här sakerna hänger ihop får vi se, men jag tycker det finns grym potential.

En annan sak som har varit på tapeten ett antal år är en sportbåtsklass. Får vi ihop tillräckligt många nästa år så måste det bli av. En nyckel är ju att få hit FarEast 28R-gänget ;-) men jag tror det finns många andra som Farr 30, 11-meter, Melges 24/32, Farr 280 och kanske ytterligare några som vill traila hit. Vi vill ju också se en duellen mellan Shaw 9 Karma Police och Elliott 9ss Overload (två offshore-race och 6 banseglingar lär bli ett avgörande format).