Skip to content

8 Comments

 1. Fabian tillig
  Apr 19, 2019 @ 14:47

  Hur är dialogen med bkss? Vi hade ju egentligen tänkt segla dubbelt så bra, men kom nu på att nästan alla som brukar segla dsb är anmällt till msc nu. Då bestämmde pelle och jag att vi segla msc också. Men det är synd att dsb kommer dö så här.
  Fabian

  Reply

  • Jonny Petersson
   Apr 19, 2019 @ 18:51

   Jag hade ju tidigare ett förslag att lägga DSB på söndag med start i Marstrand.

   Reply

   • Fabian tillig
    Apr 19, 2019 @ 19:46

    Det kan man ju göra, förutsatt att msc är snabbare än 2018. Och det finns ju en båt per person i marstrand, så det blir lite logistik frågor.. o jag kan ser 3 dh besättningar som kör msc med 2 båtar ( kanske flera, kollade inte så noga).

    Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 19, 2019 @ 19:44

   Det fanns en diskussion kring söndagen, men då kolliderade det med Nordön Race så blev det ingen flytt. Man tittade på helgen innan, Helgen innan var det Orust Runt & Lerkil Archipelago Shorthanded Race .

   Låt oss hoppas på en bättre synk 2020. Personligen hade jag hellre sett att klubbarna kraftsamlade kring färre doublehandedrace som då kunde ingår i cupen.

   Reply

   • Bertil R
    Apr 22, 2019 @ 20:12

    Peter,
    Färre race !!!
    i Fjällmans cup ingår 4 race varav BsB hade blivit ett hyfsat etablerat race, men pga att Midsummer ändrade sin helg så kommer väl antagligen DsB inte att samla så många vilket är olyckligt med tanke på att antalet båt har ökat i DsB per år.
    Motiveringen att deltagarna skulle segla Midsummer solo, fira midsommar och sedan segla PBR håller ju inte riktigt eftersom Midsummer är ett solo race, hade ju varit mer naturligt att välja DsB som upptakt till PBR !

    Reply

    • Carl
     Apr 22, 2019 @ 21:47

     Bertil,
     Tanken från MidS var ju att kunna locka båtar lite långvägar ifrån som kanske då även var sugna på PBR, därav datum nära PBR vad jag förstått.
     Tycker väl inte att de borde vara så svårt att synka kalenderna för racen så man få in båda i juni, men tydligen. Det är minst sagt lite klurigt att få in fler än 4 race, då det finns få renodlade doublehanded race, då vi inte vill kannibalisera på fullcrew racen och när datum inte matchas blir det såhär.

     Start söndag från Marstrand är ju en god idé. (båtarna som blir över kan man hämta sen) Men det är kanske sent att ändra?

     Reply

    • Peter Gustafsson
     Apr 23, 2019 @ 08:54

     Vi kan ta detta ett varv till.

     Redan förra året förklarade vi att vi ville skapa ett så attraktivt arrangemang som möjligt för tillresta/internationella seglare, då dessa är intressanta också för Bohusracet (som är en stor segling med internationella mått). Vi satte tillochmed “Midsumme” i namnet 😃

     2018 valde vi medvetet en tidigare helg som inte kolliderade med Dubbelt så bra, med ambitionen att diskutera detta i samband med sanktionerna 2019. Där kunde BkSS tyvärr inte vara med.

     Efter att krocken upptäcktes, och vi bollat ett antal alternativ, så valde BkSS att lägga det samtidigt som MSC. Argumentet mot en flytt, var att den skulle kollidera med Nordön Race eller ett antal seglingar i Lerkil eller LdSS. Inget av dessa är ju shorthandedrace, så jag tycker konkurrensen är mycket mindre än med MSC, som uppenbarligen lockar seglarna.

     Undantaget är Lerkil Archipelago Shorthanded Race, som förra året lade sig på samma helg som Dubbelt så bra, med exakt samma målgrupp, och nu är anledningen till att du inte kan välja helg? Deras positionereing var att lokala seglare “inmte orkade åka till Björlanda”, så då borde ni ju ligga samma helg.,..

     Det är detta jag menar. Skall varje klubb ha ett doublehanded-frace med 10-20 deltagare så blir det knappast utrymme att göra nya bra event. Eller för cupen att hitta bra delseglingar.

     Det vore mycket bättre om klubbarna och shorhandedcupen kraftsamlade kring färre event som satsade och kunde nå 50+ båtar.

     Reply

     • Bertil R
      Apr 23, 2019 @ 10:49

      Det är ju dessvärre så att både Du och jag vinklar det utifrån våra perspektiv och intressen, BKSS hade sökt sanktion men dessvärre kunde inte jag själv delta på mötet men andra rep från BKSS var där, och ståndpunkten var att det inte gick att flytta MSC, tro mig jag har försökt att få till ett fungerande alternativ men kände att det inte skulle funka ( hade själv velat segla MSC ), men vi kommer ju att ha facit inför 2020 angående internationella / nationella tillresta som kommer att delta i PBR utöver MSC, så får vi ta det därifrån vid nästa sanktion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.