En större modernare Banner 28? Typ.

Veckans läsarfråga:

Jag letar efter en sportig, rolig och snabb segelbåt i 30-35 fots klassen som funkar att bo i utan höga krav på komfort och inget på ”mysfaktor”.

Budget 400 – 700 tkr.

Jag kör inte så mycket race men gillar adrenalin och fart så jag bryr mig inte om entypsmöjligheter eller mätregler men jag vill ha seglingsglädje.

Idag äger jag en Banner 28 racer och seglar en del själv men är som oftast 2 ombord så jag önskar något med enklare hantering för shorthanded. Gärna med en modernare rigg utan backstag helst med peké och asym.

Eftersom vi kommer från en Banner 28 så har jag inga höga krav på komfort men den nya båten bör ha lite bättre boende. Jag föredrar praktiskt boende med de flesta basbekvämligheterna men slipper helst trädetaljer och annat som bara väger.

Era tips mottas gärna! Om man går mer åt cruising håller så finns det några jag kikat på typ Dehler 29, X-332 och First 31.7 alla dessa har mer än tillräckligt med bekvämligheter, men vilken ger mest seglingsglädje? Läs glädje och fart inte vilken som vinner på race.

Tips på mer sportiga båtar är toppen så länge det funkar bra att bo på båten camping style typ J/92