Måndagsseglingarna igång

I går var det dags för höstserien på Slören. Lätta vindar men en trevlig kväll på sjön.

Resultatlista. Bra trend på vår serie: 5-4-3. Hoppas ingen förväntar sig att vi fortsätter så 😃

Det såg bra ut efter 2/3 av seglingen. Alltid skönt att kunna få med alla andra båtar på en sån här bild 😃 Sedan vart det punka innan vinden fyllde på bakifrån…

De där Späckhuggarna är sjukt snabba i lätt vind.

De seglar också lite ruffigt… jag tror aldrig jag har sett en båt komma ångandes för styrbord, en minut för tidigt, för att först T-bona en annan båt och sedan tjuvstarta. Man vet inte om man skall skratta eller gråta. På en kvälssegling kan man kanske ta det lite lugnt?

UPPDATERING: jag hade visst en liten filmsnutt på start + första benet.

Frågan så här i efterhand är så klart om man skulle tagit ner tidigare för att komma upp i ledet, eller om det var rätt att köra på i det spår vi hade. Just då var jag tveksam, men här ser det ju ut att ha blivit en rejäl pile-up vid märket.