Skip to content

4 Comments

 1. Sillstryparn
  Sep 8, 2020 @ 11:06

  Snygg rapport!
  Trist med det chansartade sista racet.
  Med facit i hand skulle man nog inte dubbelräknat sista racet och kanske även tillåtit borträkning av detta när det nu bara blev ett race i slutserien istället för tre, men seglingsinstruktionerna var ju redan skrivna….
  SWE700 Värdig vinnare ändå: De slog Collis även i första dagens race.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 8, 2020 @ 11:54

   Så klart är de värdiga vinnare.

   Men ibland känns det som vi krånglar till det lite extra mycket för oss. Finalrace var ju från början en grej för OS-publiken, och kan så klart vara kul för att twista till ett event (för att få alla att stanna kvar till slutet). Men jag vet inte om det är något 17 båtar på ett SM efterfrågar?

   Som vanligt kan jag ha jättefel 😃

   Reply

   • Hans Broman
    Sep 9, 2020 @ 09:58

    Hej Peter och alla härliga Blur läsare. Som en av de ansvariga från Trälhavets Båtklubb för seglingen vill jag bara säga att det är Expressförbundet som har önskat det här upplägget. Med facit i hand är det alltid lätt att vara efterklok men det är ändå inget upplägg jag kan rekommendera! Man sätter en väldigt stor press på seglingsledaren och hur man än gör kommer hälften av besättningarna vara missnöjda med beslutet.

    Reply

 2. Björn
  Sep 9, 2020 @ 07:44

  Du har rätt Peter!

  Finalrace passar bra t ex vid sprintsegling med fler lag än tävlande båtar, där lagen samlar poäng i ett flertal grundomgångar. De bästa från grundomgångarna gör upp i en finalserie, Ex: 3 bästa seglar tills ett lag vunnit 2 ggr. Det kan vara klart efter 2, men även krävas 4 finalrace.

  Fleetrace på längre bana i större fält passar bäst med traditionell poängberäkning.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.