Iterationer…

För att kunna köra coden längst ut på peket så vill vi kunna ha dubbla tacklines. Finns ju många sätt att lösa det på, och så här kan det se ut när teamet itererar sig fram till en variant som vi tror på.

Det svåra här är att vi helst vill använda befintligt beslag, vilket gör det lite tajt. Ja, vi har skissat på att göra hela yttre änden i pressat kolfiber, men konstaterar att det blir ett för stort projekt. Nu får dessutom en yttre/nedre tackline för gennaker, och en inre/övre för tackline 2 till coden. Det matchar fallen som också sitter över varandra.

Vi kommer också att kunna lägga bobstay över detta beslag för att minska lasterna på själva peket.

Snart dags att prova 3D-printad prototyp nr 2 (tack till Anders Ryberg & Premium Composites). Blir sedan fräst i antingen aluminium eller rostfritt (titan verkar dyrt).