Skip to content

5 Comments

 1. Q
  Jul 15, 2021 @ 11:06

  Tror det är tight med tid om man både vill segla ORCi SM och segla ORCi Worlds i Tallinn den 6de augusti.

  Reply

 2. Classe
  Jul 15, 2021 @ 21:11

  Tror datumet ställer till det. Samt att pandemin fortfarande finns ett tag till. Men tycker själv att konceptet är intressant.

  Reply

 3. Christian B
  Jul 15, 2021 @ 22:11

  Var där och seglade Bornholm runt innan pandemin och det var verkligen ett kanonbra arrangemang och fullt ös med liveband och riktigt mycket folk (långt in på småtimmarna)
  Vi testar det i år igen.

  Reply

 4. Anders Dahlsö
  Jul 16, 2021 @ 09:28

  Att det bara är vi som är anmälda till distanskappseglingsmästerskapen i SRS känns konstigt, Hanöregattat är ju ingen ny regatta. Vi bestämde oss i vintras att delta för att även segla Bornholm runt och så skulle ju ORCi-SM gå samtidigt så det lät som att det skulle bli mycket båtar i Simrishamn. När det bildades ett klassförbund för SRS i våras så såg man chansen från havskappseglarförbundets sida att lägga det i Simrishamn då det såg tveksamt ut med ORCi-SM, det var ju ganska sent men en möjlighet att få till ett mästerskap redan 2021. Nu hann nog inte seglare uppfatta och planera detta.
  Tanken är att distanskappseglingsmästerskapet skall rotera runt Sverige och hållas i samma region för både full crew och shorthanded men inte samtidigt för att öppna för deltagande i bägge disciplinerna.
  2022 är det PBR som blir mästerskapet för SH och förfrågan om att arrangera distanskappseglingsmästerskapen i SRS full crew, då gärna i samband med en etabellerad regatta, är ute. Både format och tidpunkt kan man påverkar som eventuell deltagare. Jag har förstått att det finns ett intresse för detta mästerskap. Time will tell.

  Anders Dahlsjö, ledamot i Svenska havskappseglarförbundet

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jul 16, 2021 @ 09:46

   Kan det vara så att man försöker lösa för många saker på en gång?

   Inte ens jag förstår skillnaden på SRS distans, SRS bana, SRS shorthanded, SRS mixed och hur detta hänger ihop med befintliga arrangemang. Nu får man inte kritisk massa i någon klass?

   Jag förstår intresset av att driva flera klasser, och att det är kul med SM-tecken, men det måste ju märkas i ökat deltagarantal oasvestt om det är på Gotland Runt eller enskilda mästerskap. Jag kan se risken i att fokus hamnar på de 10-15 mest ambitiösa båtarna, och att man skapar en kalender för dem, och att man helt tappar fokus på bredden?

   Men det är väl den naturliga livscykeln för varje klass :-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.