Skip to content

6 Comments

 1. Andre B.
  Jul 30, 2021 @ 14:37

  Brukar ju ta mig an transporter då och då när jag får förfrågan. Har ju seglat det mesta från 20 fot upp till 80 fot. Och från länder som Spanien, Portugal, Holland, England och Tyskland för att inte nämna Finland, Norge och Sverige.

  Men mycket handlar om utrustning, vad för segel mm som finns mm. Samt även försäkringar. Det är svårt att ta ansvar fullt ut för båtar som saknar VHF radio, hårt väder fockar och storsegel. Att komma fram med förstörda segel är inte roligt för någon.

  Härom året så tranportseglades en båt från Sverige till England och tillbaka för en flytande båtmässa. Två försegel blev allvarligt skadade. Men frågan är om båtägarna gav transportbesättningen rätt förutsättningar för att leverera båten utan skador. Sedan måste man vara medveten om att längre transporter alltid innebär slitage när man vistas ombord 24/7 i de väder man möts av…

  Reply

 2. Niclas
  Jul 30, 2021 @ 15:05

  Kloka ord ang förutsättningar för transport.
  Ofta är transportbehovet resultatet av “ett klipp” som kanske är i sämre skick än vad köparen drömt/önskat/hoppas – att då åka på en transport innebär 99% av gångerna att man kommer upptäcka eventuella brister på nya båten = jobbig sits.
  Som tur är så har jag mest haft förmånen att transport båtar i bra ordning och har oftast kommit fram utan missöden… (utom den gången när ett storsegel OCH en spinn blåste sönder)

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jul 30, 2021 @ 19:33

  Vad är bästa sättet att styra upp detta?

  Rimligtvis borde köparen vara på plats för att gå igenom båten och komma överens om status och ambitionsnivå på transporten? En kass båt och tidspress är ju ingen bra kombo, och min känsla är att väldigt få ”båtklipp” är redo för en längre transport. Men jag kanske lägger ribban lite högre än de flesta…

  Reply

 4. Göran
  Aug 1, 2021 @ 18:45

  Om man seglar hem båt åt person man inte känner. Hur säkerställer man att man inte blir skyldig om tullen hittar gömda vapen och droger vid ankomst till Sverige ?

  Reply

 5. Joakim Hellman
  Sep 7, 2021 @ 16:41

  Kolla in Takemehome.se

  De sysslar med just transportsegling.
  En ny tjänst för transportsegling. De är både proffsiga och glada.

  Reply

 6. Johan Kull
  Sep 7, 2021 @ 20:01

  För några år sen började jag fundera på en tjänst som skulle göra det lättare att segla lite längre och besöka andra ställen än hemmavattnet under en begränsad semestertid. Med det i bakhuvudet har jag skapat tjänsten TakeMeHome.se Efter en trevande inledning börjar det nu komma fler förfrågningar. För att belysa vilka typ av uppdrag vi fått ger jag här några vitt skilda exempel. I somras tog vi en Arcona 430 från Stockholm till södra Danmark och hjälpte en nybliven ägare av en 40 fortare att segla från Stockholm till Sandhamn. Just nu sker en transport av en 46 fots trawler från Särö till Västerås.
  Läs gärna mer på vår site takemehome.se

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.