Skip to content

4 Comments

 1. Runar Asly
  Feb 15, 2022 @ 10:24

  21. Hjälp eldsjälarna. Dom finns lite här och var och är ofta starkt bidragande i att en klubb eller ett race “lyfter”. Men som eldsjäl är det lätt att bli ensam. Och då tröttnar man lätt. Ett litet bidrag kan vara viktigt för att hålla igång. Lessons learned för många eldsjälar kan även vara att bli duktigare på att släppa in och ta stöd från fler. Man måste inte klara allt själv. #notetoself
  Bra du plockade upp den här tråden Peter!

  Reply

 2. Joachim Keim
  Feb 15, 2022 @ 22:50

  Som att bygga företag. Why? Affärsidé, affärsmodell. Många inblandade kan och gör ju det här på jobbet så varför inte bara koppla på lite jobbhjärna här också? Och med hjälp Business Model Canvas och Value Proposition Canvas blir det lätt att strukturera utvecklingen.

  Reply

 3. Göran / X-382 / Xusidus
  Feb 16, 2022 @ 08:18

  Fasta återkommande tidpunkter är bra: MSC alltid helgen innan midsommar. Klubbens tisdagsseglingar börjar andra tisdagen i maj och slutar vid höstdagjämning. klubben 4-timmars segling med efterföljande sommarfest är alltid sista lördagen i augusti. Hamnstädning med årsmöte alltid 1 maj. O.s.v…………….

  Reply

 4. Erik P
  Feb 17, 2022 @ 16:09

  För den som seglar shorthanded både vid cruising och tävling kan det paradoxalt blir så att man seglar spinnaker vid cruising då man har gott om tid och plats att sätta den shorthanded. Samtidigt som man seglar utan spinnaker på tävling.

  Kanske kunde man ha en “spinnakersträcka” förlagd till område med vingelutrymme och förbud på övriga delar av banan? Tänker då på nån form av skärgårdsbana.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.