Sweet… Club Swan 42


Ibland kan man tycka att KSSS och GKSS är lite konservativa, men det är ingenting om man jämför med New York Yacht Club. Men ibland tar man steget fram…

2005 annonserade man att man ville starta en egen entypsklass som också skulle mäta OK i IRC. Man frågade Mark Mills, Farr och Frers/Nautor och resultatet blev Club Swan 42. Man hade sålt 30 båtar innan den första kom i sjön (trots en prislapp på 4 miljoner + instrument + segel (Norths paket kostar 860 lakan om man vill ha lite offshoresegel)).

Kul också att första båten döptes till “Conspiracy” :-)

Här är en bra artikel från Sailing World, och fler foton. Man kan ju kolla in Nautors sajt också, men den är inget vidare…

2 Comments

  1. Oscar Oct 24, 2006 Reply

    Det kommer att bli en stor klass med tanke på att den kostar häften mot en 45a(30st 45or på Rolex Swan Cup tidigare i år). Bra också med regler som begränsar antalet nya segel per år och regleringar angånde proffseglare….. Sedan är ett IRC tal på 1.182 inte fel med tanke på polar farten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.