KSSS arrangerar Race Week 2009

Det verkar som att KSSS verkligen lyssnar på sina medlemmar och andra seglare. Vi har sett LYS och IRC på Gotland Runt, olika banor och nu startar man på onsdag för att köra party på lördagen. Jag är helt säker på att man belönas med fler deltagare!!!

Skall GKSS kontra med något spännande?

KSSS arrangerar Race Week 2009
– nytt seglingsevenemang i Stockholm

KSSS arrangerar nästa sommar ett nytt stort kappseglingsevenemang i Sandhamn som varar en dryg vecka, KSSS Race Week 2009. Seglingsveckan börjar med starten i Volvo Ocean Race 25 juni och slutar med havskappseglingen Eurocard Gotland Runt 1-4 juli, som i år startar på en onsdag för första gången.

– Aldrig förr har vi kunnat bjuda på så mycket spännande kappsegling på en gång i Stockholm, säger Fredrik Feldreich, tävlingsledare.

Stockholm är ett av huvudstoppen i Volvo Ocean Race 2009 och den 25 juni startar de åtta VO70-båtarna på det sista benet mot målet i St Petersburg. Det blir också startskottet för KSSS nya satsning 2009, KSSS Race Week.

– Det är ett bra tillfälle att bjuda alla stockholmare och seglingsentusiaster på fantastiska seglingsupplevelser. Därför skapar vi ett större och bredare seglingsevenemang med olika former av kappsegling och aktiviteter, både för seglingseliten, amatörseglare, företag och hela familjen, berättar KSSS tävlingsledare Fredrik Feldreich.

KSSS arrangerar sedan under en hel vecka bankappseglingar i Sandhamn för såväl elit- som amatörseglare på hav och bana. Det är den klassiska Sandhamnsregattan som flyttats från sin tävlingsvecka i slutet av juli till sista veckan i juni för att skapa den koncentrerade tävlingsveckan, som ska kunna attrahera ännu fler tävlande och besökare. KSSS drar även igång nya och attraktiva seglingscuper där företag får tävla mot företag.

– Det finns ett stort intresse från företag att bredda seglingsintresset i företaget och låta sina anställda tävla, det bygger vi-anda och företagets varumärke, förklarar Fredrik Feldreich.

Sandhamn sjuder också av andra familjeaktiviteter under hela veckan, där KSSS många företagspartners och sponsorer deltar aktivt.

Höjdpunkten på regattaveckan är Eurocard Gotland Runt, en av världens största havskappseglingar, som i år för första gången startar på en onsdag, den 1 juli för att gå i mål på lördagen till prisutdelningen och den stora seglarfesten i Sandhamn den 4 juli.

– KSSS Race Week blir en ny och härlig seglingsupplevelse för alla och vi är glada över att kunna erbjuda en fullödig och spännande kappseglingsvecka tillsammans med starten på Volvo Ocean Race, säger Fredrik Feldreich.

10 Comments

 1. Patrik Schander Oct 13, 2008 Reply

  Härligt att vi i småklubbarna var först med denna briljanta idé som Raceweek. Både Kalmar och Gottskär har detta ;-)

 2. Micke Oct 13, 2008 Reply

  Men hallå Patrik, raceweek hade KSSS redan 1979 men det har legat på hyllan ett tag kan man säga

 3. Stefan Oct 13, 2008 Reply

  Kul med en koncentration och målgång i GR inför helgen. Det har under ett antal år känts fel att partyt förväntas ligga innan tävlingen eller direkt i samband med målgång. Den officiella prisutdelningen har enbart samlat de närmast sörjande. Men det kommer att slita på funktionärerna så jag hoppas KSSS ror detta i hamn.

 4. Patrik Schander Oct 13, 2008 Reply

  Micke. tack för din info men 1979 det är ju nästan utanför mannaminnet ;-)
  Det finns säkert flera klubbar som gjort detta innan men för väldigt många år sedan. Borgholms Båtklubb hade det oxå för ett 20-talet år sedan något som kallades Regatta Veckan.

 5. Author
  Peter Gustafsson Oct 13, 2008 Reply

  Kördes det inte en regattavecka med vikingaskepp i Mälaren nån gång på 800-talet?

  Skämt åsido. Bra initiativ och lyhördhet för vad seglarna vill ha!

 6. Smile Oct 13, 2008 Reply

  Var ligger kalmar och Gottskär?

 7. HAEGERN Oct 13, 2008 Reply

  STRÅLANDE LYSANDE De e bare å GRATULERA !!

  SE-GLA-UT från SUN CITY of WERMLAND

  P.s Helt rätt tänkt Fredrik F.

  GÖTT MOS !!! Marstrand i juni å Sandhamn 10 dgr senare…….

 8. Steffo Oct 13, 2008 Reply

  Smile. Kalmar och Gottskär…..tja i landet Sverige skulle jag tro. Men om du vill veta närmare kan jag rekommendera http://www.viamichelin.com eller http://www.hitta.se
  Tror att det går söka från hela landet, även därifrån där du bor :-)

 9. Yrsa Oct 14, 2008 Reply

  Kartmotorer i all ära, men är det inte läge att sätta upp ett pris till bästa Race week?
  Bra initativ hur som helst att koncentrera seglingarna!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.