Henry Ericsson gästbloggar

ericsson_heffe_60år_bs_16cm.JPG
Det är inte ofta man blir imponerad av rapporteringen från regattorna på våra breddgrader, men när Henry Ericsson är presschef så blir det dagliga (nästan poetiska) rapporter, massor av bilder och uppdaterad web på flera språk. Foto: Karl Vilhjalmsson.

Därför är det extra kul att få presentera Henry som gästbloggare på blur.se med fokus på det kommande America’s Cup i februari. Förutom att Henry är duktig, så är det kul med fler kopplingar till Finland.

Henry har själv seglat Snipe, H-båt, Star, Marblehead, Laser och 606. Han seglar också virtuellt (virtual skipper, volvo ocean race, sailonline och just nu clipper race). Han har varit ordförande för klassförbunden i Snipe, 606 och flottiljchef i H-båt. Förutom att vara aktiv seglare så har Henry varit presschef för R8 VM, Melges EM, Snipe EM och EM i Drake (framöver blir det FM i 606 samt VM i R6 2011). Dessutom skrivit han om segling i flera finska tidningar, som Frisk bris, Navigare och Hufvudstadsbladet.

Vi åker bägge till Valencia, så förhoppningsvis kommer vi att kunna täcka AC33 på ett riktigt bra sätt. Nedan är första inlägget som är riktat till en bredare allmänhet. Så går vi lite djupare framöver. Jag är säker på att Henry vill ha era synpunter och frågor!

Välkommen ombord Henry!

6 Comments

 1. Carl Peter Carlsson Dec 14, 2009 Reply

  En riktigt skön bild tycker jag som är hobbyfotograf.

 2. skipper Worse Dec 14, 2009 Reply

  Kanonbra idé att ta in en gråskalle och bredda perspektivet!

 3. Author
  Peter Gustafsson Dec 14, 2009 Reply

  Ja, vad blir det härnäst?

  En norsk jolleseglare?
  En dansk matchracingseglare?
  En tysk soloseglare?
  En fransman som videobloggar?

  :-)

 4. Heffe Dec 21, 2009 Reply

  tack för hälsningarna, säger denna gråskalle. jag har imponerats av kvaliteten på kommentarerna till mina artiklar. det är mera tuggmotstånd att skriva på blur än i tidningar. kul så, man får lägga ner ett extra kol på att kolla fakta och minimera allmänt tyckande. samtidigt ökar ens egen kunskap. livslångt lärande, just det.

 5. Harald Hannelius Jan 11, 2010 Reply

  Heja Heffe, visa svenskarna vad vi går för! :)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.