Shorthandedforum på Allt för Sjön?

Sedan tidigare har vi ju planerat en shorthandedkväll på Göteborgsmässan (11/2). Det blir snack med Peter Dahlsten som vann Bohusracet, blev bästa svensk på Watski Skagerrak Twostar och blev fyra på Simrad OneStar. Och så ljuger vi lite extra om just Bohusracet.

Men… jag har fått en del propåer om att dra ihop något liknande under Allt för Sjön (6-14 mars).

Tanken skulle i så fall vara att belysa shorthanded ur ett internationellt perspektiv med talare från utlandet, lyssna på några av de svenskar som tänker sig satsa på solosegling internationellt och så klart diskutera sommarens uppgörelselser i Östersjön: Watski 2star Baltic och Västerviksveckan!

Dessutom en öppen punkt där vi kan bolla frågeställningar av gemensamt intresse. Och kanske lite mingel över en pilsner eller nåt?

Såklart helt utan formellt ansvar (mer än att arra) från min sida :-)

Låt oss pejla intresset lite. Ingen bindande anmälan…

7 Comments

 1. Krister Gustafsson Jan 18, 2010 Reply

  Jag tycker det här låter som en kanonide´, Peter. Om vi kan få till några intressanta talare och ämnen så kommer jag gärna.

 2. Sam V Jan 18, 2010 Reply

  Vore grymt. Förmodar att det är blurs ödmjukhet som gör att man även ska kunna rösta på det som en kass idé. Men att göra det?!? Ett initiativ som kan främja en trend på uppåtgående som man kan välja att inte gå på. Hmm

 3. JIMMY Jan 18, 2010 Reply

  Jag kommer, behöver all hjälp jag kan få!!

 4. Team Styrbord Jan 19, 2010 Reply

  Bra idé, vi har försökt komma iväg på 2star i felar år nu, men trasiga hälsenor och charter har satt stop. Nu verkar det äntligen bli av…..så ett seminarium låter lockande.
  Inte första helgen på mässan bara…då åker vi skidor…

 5. Erik Barkefors Jan 19, 2010 Reply

  Här kanske finns en affärsidé för det kommande Blur? Samarbeta med Watski och arrangera seminarier, utbildningar och träningar för shorthandedsegling!

  Båthantering,
  Meteorologi,
  Navigation,
  Cat3,
  osv…

 6. CB Jan 20, 2010 Reply

  2002 kördes J80 Doublehanded Cup där Lidingö runt, Östersjömaran och Gotland runt ingick. Kul koncept med doblehanded entyp i små snabba båtar. Tyvärr kördes det bara en gång med 5 båtar, vore kul med något liknande igen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.