Läsarfråga: arrogant seglingsledning?

Det dimper ner en del mail där ni undrar saker? Om båtar, segel, regler, LYS-tal, besättningsarbete och massa annat. Ibland svarar jag direkt men ibland tar det tid innan det dyker upp ett ämne på bloggen där frågan kan komma med på ett bra sätt. Men nu tänkte jag publicera läsarnas frågor rakt av, så får vi tillsammans försöka reda ut frågeställningen.

Har du något du funderar på? Tveka inte att dra mig ett mail på peter@blur.se.
Skriv läsarfråga i ämnesraden.

Här har vi veckans dilemma:

Hej Peter!

Först och främst – stort tack för det arbete du lägger ner på BLUR! Det är en fantastisk site, fullkomligt beroendeframkallande…

Jag har ett problem jag behöver ventilera, vet inte om BLUR är rätt forum men överlåter till dig att göra den bedömningen.

I höstas deltog jag i kappseglingen Runt Lidingö (klass SweLYS KÖLBÅT 2) som arrangeras av Lidingö SegelSällskap. Vi gjorde en hygglig segling och bedömde efter målgång att vi hade en god chans till en pallplats på beräknad tid. Men när resultatlistan senare samma kväll dök upp på nätet fick vi en smärre chock – vi hade blivit diskade för att “inte ha seglat banan”. Ridå…Vi förstod ingenting! Jag och min besättning har kappseglat sedan tidigt 80-tal, vattnen runt Lidingö är vår hemmaplan. Vi trippelkollade seglingsföreskrifter, gps-logg, noterade rundningstider m m, och kunde konstatera att vi seglat runt banan på rätt sätt och att seglingsledningen begått ett misstag.

Jag tillskrev seglingsledningen dagen därpå, påpekade misstaget och fick omgående följande svar: “Vi utreder, ser just nu ut som att vi dubbelnoterat en annan Omega-båt. /Göran”.

Sedan dess har ingenting hänt. Jag har vid upprepade tillfällen sökt kontakt och jag har erbjudit att skicka utdrag från vår gps-logg, noterade rundningstider och vilka båtar som rundat märkena samtidigt med oss. Återkopplingen från LSS har varit noll.

Nu till saken; vad ska jag göra? Ska jag nöja mig med detta (jag menar – det är ju inte VM direkt…) och släppa frågan? Eller ska jag ta strid? Vilka möjligheter har jag att formellt gå vidare? Har du eller någon av dina läsare erfarenhet av liknande?

Mvh
Anders Joachimsson
Omega 30
Swe 235