Höstkroken 2012


Kul att Höstkroken i Västerås var både välbesökt och uppskattat. Här är lite fina bilder från Tommi Rotonen. Fler finns här.

Hej Peter!

I lördags seglades Höstkroken på fjärdarna utanför Västerås. Arrangörerna hos Westerås segelsällskap hade satsat på stort och 64 båtar kom till start. Kul upplägg med distansbana med tre olika varv strax söder om stan med fria vägval mellan de flesta av rundningarna. Resterna av fredagens hårdvind såg vi inte mycket av, det var snarare väldigt tunnt med vind under vissa delar av seglingen. Ett gäng på 10-15 båtar lyckades rycka ifrån innan resten av fältet fastnade i stiltjen. Föredömligt av kappseglingsledningen att avkorta efter 1,5 varv så att maxtiden kunde hållas och alla hann i mål.

Aftersail i ett knökfullt Tullhushamnen i centrala Västerås med de flesta deltagande båtarna närvarande. Solsken, trevlig stämning, bra liveband och krogen bredvid kajen, vad mer kan man begära? Generöst prisbord, tävlingsledaren skämtade lite om att värdet på prisbordet var större än klubbens årsomsättning… Förutom vinnarna så hade WSS ordnat med prestationspriser till längsta tillresta, bästa tjejbåt, yngsta medelålder ombord, lägsta SRS-tal samt ett antal utlottningspriser.

/Tommi
Gastade på Diva 35 “Fiolina”


4 Comments

 1. Jocke Persson Sep 16, 2012 Reply

  Tackar team StyvGuling för ett bra genomfört race, och super tack till ett kanon arangemang av WSS. Nu är det bara att försvara tittel nästa år igen :)

  • Dagseglare Sep 17, 2012 Reply

   Jocke – efter en sån fint genomförd segling av er finns bara tre lägen för oss andra, ge upp , satsa än mer eller bara delta för den härliga stämningens skull och känna sig delaktig i nåt man stolt kan snacka länge om.

   Grattis!
   /mauritz

 2. Andreas Sep 17, 2012 Reply

  känns som den genuan ger gött driv i den lätta vinden jocke!

  • Jocke Persson Sep 18, 2012 Reply

   Jo den driver fint, men i väldigt lätt vind så är den för stor och vi får back vind av den i storen. så då funkar focken bättre…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.