Splashed…

Sjösättning är alltid en speciell händelse. Det finns nog inget bättre än att skruva på block och trä i fall i solen med en kopp kaffe.

De stora projekten på årets worklist är avklarade.

Nytt förstag sitter på, skall kompletteras med en Harken Carbofoil inom kort. Kalibrering så snart det blir vindstilla. Ny A3-gennaker levererades idag så vi behöver köra segeltester för att hitta “crossovers” till andra segel. Och tusen andra småsaker…

6 Comments

 1. Johan Apr 17, 2015 Reply

  Båten i sitt rätta element är en speciell känsla varje år. Trots det tycker jag listorna är längre än någonsin, småfelen som man inte trodde skulle inträffa är fler och dagarna tills det ska vara 100% känns färre varje gång.
  – Nytt förstag, kortare? Längre? Slitet? Eller kanske textil, vadan denna ändring?
  //J

  • Author
   Peter Gustafsson Apr 17, 2015 Reply

   Eftersom vi skall köra Fastnet under IRC så vill vi ha samma konfig som de engelska båtarna. Där kör de bra båtarna med profil utan rulle och focken halsad i däck.

   I samband med detta blev det lite längre för att få lite bättre justeringsmån. Det blir också enklare att byta mellan de två, även om jag inte tänker göra det så ofta…

 2. Anders Nilsson Apr 18, 2015 Reply

  Hur ser hon ut enligt entypsregeln? Har man rulle då?

  • Author
   Peter Gustafsson Apr 18, 2015 Reply

   Rullen skall sitta på, och förseglet fästas i rullen. Men man har horisontella latter och byter i foilen. Endast heavy-weather jib behöver vara rullbar enligt klassregeln.

 3. Anders Nilsson Apr 19, 2015 Reply

  Ok – vad för typ av foil har ni. Alu, plast eller kol?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.