Hemsegling

Jag köpte min båt i Luleå i februari när det var 32 grader kallt och en meter snö. På norrländska sade man mig att “näää, det är ingen idé att försöka ta dig härifrån förrän nån vecka in i juni…”. Jag frågade försynt om lastbilstransport, men då tyckte man bara att jag var mesig… “du som är från Göteborg vågar väl aldig segla hem henne”.

Det gick nån bra skröna om att man seglat söderut från Luleå precis när isen släppt, men sedan hade vinden vänt och isen kommit tillbaka…

Isberg
Här finns ockås en bra artikel “Istid i Bottenviken” som visar hur det kan gå till.

Så, veckan före midsommar blev det nonstop ner till Stockholm på två man, 480 distans på 3 dygn 17 timmar, mest kryss… tur att Norlinbåtar kryssar bra. Därefter semestrade vi från Stockholmtill Göteborg via Skåne. Ytterligare 500 distans. Alltså en nätt hemsegling på 1,000 distans.

I loggboken kan man läsa “Aldrig mer!”