Skip to content

10 Comments

 1. Anders
  Aug 30, 2006 @ 14:40

  Anledningen till att det inte är fler X-35 med på IMS är att båten mäter inte så bra.

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Aug 30, 2006 @ 14:46

  Det kan väl ställa till det för er om ni har ambitionen att vinna Gotland Runt?

  Det lobbas en del för att köra LYS i Gotland Runt för alla utom de båtar som är optimerade för IMS. Skulle kanske locka tillbaka en del båtar? Men KSSS kommer väl fortfarande att utropa totalsegrare från IMS…

  Reply

 3. Anders
  Aug 30, 2006 @ 19:12

  Peter.
  Du får se…

  Reply

 4. analysatorn
  Aug 31, 2006 @ 14:33

  Båten mäter förmodligen rätt i IMS och har därmed ett skandalöst LYS tal
  Vad är det som pågår med LYS

  Reply

 5. heiding
  Aug 31, 2006 @ 14:50

  …kommer det finnas en X35:A som heter Blur nästa år?

  Reply

 6. Nicklas Knape
  Aug 31, 2006 @ 16:28

  X 35 an har normalt 606 som ims-tal. Det kan den segla upp till… Det känns ändå på nåt sätt som om ims inte längre är något att satsa på då båtarna som vinner är svindyra och ser ut som …. ni vet vad… Däremot hade det vart skoj om man började med IRC. Det finns många konstruktioner som mäter bra i IRC, däribland X-35, Arcona 400…m fl. Dessuotm är den regeln hårdare mot optimering á la Grand Soleil 42 R, Sinergia 40 etc… Kanske något för KSSS att överväga inför nästa års Gotland. Jag är tämligen säker på att många ORC båtar som egentligen velat segla IMS ställer upp i IRC. Likaså kommer många IMS båtar tävla i IRC då det förmodligen blir en stor klass.

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Aug 31, 2006 @ 17:23

  Nix… ingen X35 som heter Blur nästa år :-)

  Jag har inte tid att driva en kampanj på den proffsiga nivå som Bengt/Claes/Hans gör. Däremot tycker jag X-35 känns mitt i prick för den som vill köra havskapp/entyp på lite högre nivå. Jag trodde ett tag att First 34.7 skulle ta fart, men jag har bara sett en båt hittills (SIGMA med Pär Larsson).

  Reply

 8. Bengt
  Sep 5, 2006 @ 07:20

  Det stämmer att det var riktigt hårt att vinna Skagerak Cup. Särskilt som vi misslyckades helt på GOR. Marginalen var minsta möjliga och det avgjordes efter mycket räknande. Detta gorde att vi blev extra glada då vi gick hela vägen.
  Det finns väl ingen som tycker att det är roligt att vinna utan en tuff match?

  Reply

 9. Bengt
  Sep 5, 2006 @ 07:22

  Peter! Det kommer 34.7:or till nästa år. Jag har hört rykten om 6-7 sålda senaste månaden. Anledningen till att du inte sett fler båtar iår är att Pär Larsons båt är den enda som Sverige fick i tilldelning.

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Sep 5, 2006 @ 07:52

  Ja, vi skojade ju lite om att du var “fabriksförare” åt Beneteau, så förvåningen var stor när du dök upp i en X-35 :-) Iallafall – stabilt seglat (som vanligt).

  En annan fråga; Är det MAXX du kör? De såg mörkare ut än mina?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.