Skip to content

4 Comments

 1. Pelle
  Feb 8, 2007 @ 23:21

  Hehehe……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..nu har jag släpat mig upp i stolen igen………hehehe

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 8, 2007 @ 23:43

  Slog du dig?

  Reply

 3. Pelle
  Feb 9, 2007 @ 08:45

  Nä det gick bra…..=))

  Reply

 4. Claes Nettelbladt
  Feb 9, 2007 @ 11:07

  Gick in på debatten på regatta.nu och kunde bara konstatera hur skönt det är att ha blivit så gammal (35 Gotland Runt), att jag med gott samvete har kunnat lägga av med havskappseglandet. Vi hade nog med sånt här tjafs när vi fick IOR och dom minst sagt rätt märkliga båtar dåtidens “regellurande” skapade. Vi såg regelförändringar, som hela tiden bara gick ut på att stoppa igen hål i form av Scampislaget, franska båtar, som mätmässigt bestod av 40% akterskepp, trappstegsformade omfångsstationer i aktern, båtar utan stabilitet med invändig barlast och centerbord, osv. Båtar, som blev totalt odugliga, när dom inte hade på kappseglingsbanorna att göra längre. Men det är klart – vi hade jäkligt skoj när vi till rimliga pengar snickarade nya kvarttonnare i var och varannan lada. Men det gick åt mycket Divinycell och spackel för att hänga med i ändringarna av IOR. Fast det går ju fint att komma ut på havet ändå…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.