Skip to content

6 Comments

 1. Emil Wiberg
  Jun 25, 2007 @ 21:12

  Riktigt cool bat. Tydligen “cruisning”-utrustad dessutom. Inga daliga nyckeltal for en cruiser/racer…

  Intressant att den skall vara snabbare än alfa och wild oats, med ganska mycket dessutom. De tva R/P batarna och dess team seglar ju valdigt bra mot sitt hdc, skall bli intressant och se om Leopard kan matcha bade pa seglad OCH pa beraknad tid.

  Ser att Maidens TCC tal ar 1,9477. ouch…

  Dock ar baten snart pa vag till argentina for att skrotas. 60 Mkr kostade tydligen kalaset och seglades en gang. Nar jag och stromberg tog en titt pa baten pa varvet en kort tid innan sjosattningen tvivlade vi starkt pa att den overhuvudtaget skulle ga att segla. canting keel, deck, mast, vingar bla bla bla… Vi hade tydligen fel men kanske inte med sa mycket…
  Dock har Frank Pong bestallt en ny maxi, givetvis design Juan K den ocksa.

  Pong verkar vara en helt otroligt kille. Coachade precis nagra ur hans seglingsteam, mr Pong skickade over dom for att de under tva veckor skulle lara sig Match Racing. Skont gang och duktiga seglare med manga rent otroliga historier fran HKG. Helserios satsning på MR, for att de skulle kunna fortsatta trana hemma har Frank varit schysst och bestallt tva stycken RC44or…

  I hans nu sju batar stora flotta finns bla en TP52a som han aldrig har satt sin fot på eftersom han tycker hon ar for bred over aktern…

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Jun 26, 2007 @ 09:20

  Spana in kontrollpanelen: http://www.sailinganarchy.com/forums/index.php?act=attach&type=post&id=45884

  Hörde att Russel var över på klubben i Hong-Kong en kväll och berättade om RC44. Då slog Pong till och köpte två. Då hade man velat se Russels min…

  Reply

 3. Emil Wiberg
  Jun 26, 2007 @ 11:29

  nice…
  Nar kommer din J109? Kommer den ligga i Langedrag?
  Tog en svang pa bryggorna haromdagen och insag att det ligger en hel del racer/cruisers dar. X batar, Farrs, arconas, firsts, mumms osv osv. Lite knappt att de bara ligger dar och inte seglas oftare. Varfor inte dra igang lite lys lordagsracing? Typ Langedrag, trubaduren och tillbaks. Grill och bars efterat. Vad tror du peter, finns intresset?

  Forresten, nagon som vet hur man far windows att fatta att svenska ar spraket som galler? Sa fort jag tryckt “SV” pa sprakknappen och skriver en bokstav andrar den over till engelska.

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Jun 26, 2007 @ 11:50

  Nya BLUR kommer 2:a veckan i juli. Sedan skall det bottenmålas & smiskas på elektronik innan det blir “shake down” i stiltjet utanför Långedrag. Kanske kan du komma och coacha nån kväll? Eller har några juniorer man skulle kunna lyfta in i teamet?

  Kommer såklart att ligga i Långedrag. Marcus har lovat att platsen är bred nog (spanade du förresten in nya J/92s på B-bryggan?).

  Lördagsracing låter som en kanonidé även om augusti är fulltecknat (Hermanö, GOR/shorthand, TR, Öppet Varv). Borde finnas många som var sugna – om GKSS inte kräver Cat 3 & flotte varje gång man skall ut till Vinga :-)

  En kul twist vore att ge shorthand-båtar 0.02 avdrag på LYS. Då skulle även de som inte får ihop fullt gäng kunna vara med och fajtas (och prova på shorthand).

  Reply

 5. Emil Wiberg
  Jun 26, 2007 @ 12:36

  Säg bara till när ni vet när ni kommer träna, jag seglar gärna med. Kul att du frågar om juniorer, senast i lördags ringde två unga killar och frågade efter någon kölbåt att gasta på. Blur2 skulle nog vara perfekt.

  Har seglat en del J92 på ostkusten, J92s=sport?

  Far se om vi kan fa igang nagot lordagsrace kanske i september da. Skall hora med nagon av GKSS seglingsledare om de är sugna. Är övertygad av att just korta lysseglingar med socialt efter är precis vad som saknas i GKSS hamnen. Bra plantskola för nya kölbåtsseglare, mer kontakt mellan tävlingsbesättningar vilket sprider och ökar kompetensen och mer liv och rörelse i hamnen. Får man ihop femton ekipage på linjen är det dunder och efter att jag gick rundan i hamnen borde det vara högst realistiskt.
  Helt med dig när det gäller shorthanded. Less is more.

  Reply

 6. Anders
  Jun 26, 2007 @ 16:24

  Då jagar jag ut kompisarna i deras 27.7, så är vi ochså med!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.