Skip to content

4 Comments

 1. Han e Solo
  Apr 10, 2008 @ 09:15

  Kommer att bli hårt att hinna blogga samtidigt på sjön?
  Eller har du löst det med någon teknisk manick?

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Apr 10, 2008 @ 09:49

  Nånting skall man väl lyckas åstadkomma. Tror att det förväntas?

  Håller på att klura ut hur man gör det effektivast. Kommer att köra laptop (nav/väder/blog) med NMT som skall ge bra täckning med ett abonnemang i Sverige/Norge/Danmark. Det stora frågetecknet där är hur man gör video som är lätt att redigera/ladda upp. Alternativt kanske man bara kör videorapporter för att slippa skriva massa… Alternativt kör man video/bilder direkt från Nokia N95 till bloggen och snyggar till i efterhand.

  Vill också få till ett system där man enkelt kan få feedback från folk. Via en applikation här på bloggen eller SMS. Extremt kul att bli påhejad/dissad från folk som sitter hemma i soffan och följer racet.

  Viktiga frågeställningar för en soloseglare 2008 :-)

  Reply

 3. Patrick
  Apr 10, 2008 @ 20:28

  Låter spännande. Passa bara så du inte riskerar en DSQ på Regel 41 Outside Assistance… :-/

  /Tråkmåns

  Reply

 4. Tom O
  Apr 11, 2008 @ 13:24

  GSM/GPRS ger faktiskt ganska bra signal över det mesta av området. Kom i håg at båtarna har Tracking devices så att du genom uppkoppling mot web också kan se var konkurrenterna befinner sig. Under en handfull använder sig av den möjligheten, och det tror jag inte är regelbrott.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.