Ragata – The Dark Side of regatta.nu

Den yttersta formen av smicker… http://ragata.wordpress.com/

Jag har som sagt inte hängt med i debatten, men det verkar som diskussionerna inte har tagit slut. Svensk seglingspolitik verkar vara minst lika tuff (och smutsig) som presidentvalet i USA.

Skönt att det snart är kappseglingssäsong så att vi kan ägna oss åt väsentligare saker!

Äntligen tillbaks igen….

Ännu en säsong har gått och vad har hänt? Inte mycket. För snart ett år sedan gick debattens vågor höga, mycket skit kom fram. En del avslöjade sig riktigt ordentligt, en ordförande för en klubb på västkusten tyckte att det skulle bli ”ordning och reda” och vissa individer skulle minsan inte få så mycket utrymme i debatten. Han utryckte faktiskt gamla fascist och kommunism favoriter ”De som inte är med oss är emot oss”! Mycket om uteslutning var det också! Bra skrivet av en moderat politiker. Undrar vad Fredrik Reinfeldt skulle sagt om dessa kommentarer? Samma man tyckte att ”The Anciant Club”, dvs den högst odemokratiska herrklubb som styr golfen var ett bra exempel på hur seglingen skall styras. Man får kalla kårar. Debatten var egenligen helt sjuk och platsar här…egentligen var det ju faktiskt en fråga om en valberedning för SSF föreslagit ”rätt” personer. I en normal förening har man ju en valberedning som får et uppdrag att finna rätt kandidater till en styrelse. I de flesta fall så nöjer sig medlemmarna med det. Nu fanns det dock en grupp som gick fram med en ”spränglista”, en kandidat, Calle, som faktiskt tackat nej när han hörde att han inte var enda kandidaten till posten (vem vill förlora ett sådant val?). De som låg bakom spränglistan åkte land och rike runt och körde med en valkampanj där de försökte påverka distriktsordförande och klassförbund. De var nog rätt säkra på sin sak, men förstod nog inte att Svensk segling vill se annat.

Sidan hade en under rubrik ”the darka side of regatta.nu”, det tillkom för att bloggmaster Arne började att censurera inlägg och till slut ta bort en hel tråd, som råkade finnas kvar i min dator (jag hade helt enkelt låtit den stå på över en helg och hela tråden fanns kvar, resten var enkelt copy+paste). Nu har regatta.nu tagit bort möjligheten till att skriva kommentarer, och bloggmaster Arne skriver helst om sig själv, eller snarare gör intervjuver med sig själv som huvudnummer i de flesta fall! Och det har han ju all rätt att göra, men regatta.nu är helt enkelt ingen pratar om längre, synd faktiskt för den var rätt bra en gång i tiden!

Om man har en sida med comments, då får man gå hela vägen. Lägger man upp en provokativ artikel så får man räkna med att det blandas högt och lågt.

Ragata skall inte vara politisk korrekt, här kör vi så det ryker.

Välkomna in i mörkret!

Här finns hela den omdiskuterade tråden.