Skip to content

5 Comments

 1. MA
  Aug 24, 2008 @ 10:17

  Jääääääässssssssssspp zzzzzzzzzz!
  Det häftigaste var väl introt och musiken!

  Reply

 2. Leino
  Aug 24, 2008 @ 12:43

  Tja! Så mycket fräckare blir det nog inte i den vinden med enskrov utan trapetz utriggare eller bärplan.
  Gillar tanken med begränsad burkning samt att sitta med benen inåt. Möjliggör ju även för bekvämare herrar o damer att kappsegla på samma villkor som ungdomar.
  Då det är en Melges tror jag man kan utgå från att allting har rätt form och sitter där det ska.
  Borde kunna bli världens största kölbåtsklass om den bara ligger rätt i pris med.

  Reply

 3. MA
  Aug 24, 2008 @ 19:46

  Hur blir den om man tillsätter mer än 4 m/s, Melges båtarna är ju inte kända för att vara styva, utan kräver ett fotbollslag på railen! Denna gubb och gummvariant finner nog snart sina avvarter av burkning. Ärligt talat, denna gång var nog CB 66 före. Melges 20 är bara ett kvitto på att sportbåtar på 20 fot är i tiden.

  Reply

 4. Magnus
  Aug 24, 2008 @ 21:33

  Vadå abbe? 24an seglar man ju med viktgräns, 4-5 personer, inte sjutton är väl det ett fotbollslag? Är väl ganska lagom för en båt i den storleken.
  Varför skall båtar vara styva? Flexibel rigg och en besättning som vet hur man seglar löser problemet. Melges 24 är fortfarande bland det roligaste man kan segla på köl.
  Men är också lite kluven till att den skall seglas med benen inåt. Fast Laser SB3 är ju något av en succé…

  Reply

 5. Leino
  Aug 24, 2008 @ 21:37

  Njae, har seglat lite Melges24 o det är inte massor av vikt på railen som behövs. Koordination, samarbete, exakt styrning o fingertoppskänsla är det som får dem att segla fort istället för att kasa på sidan. Hur menar du med avarter på burkning? Står det i reglerna att man ska sitta med benen inåt och inga burkband får installeras samt att ryggstödet ska vara där så kan man ju inte göra något som är direkt akrobatiskt eller atletiskt.
  Före CB66 kom LaserSb3, Virus20 o C55 med om jag minns rätt. De sista två är väl tyvärr lite för små o långsamma, ligger dock bättre till i pris. CB:n är billigare än Lasern, hoppas Melges20 är ännu bättre i pris. Klart asläckert om CB66 sprider sig o blir internationell klass.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.