Skip to content

10 Comments

 1. Jonas K
  Sep 4, 2008 @ 15:33

  En supertrevlig helg. Vädret strålande och rorsmansmöte hölls i morgonsolen utanför GKSS klubbhus fredag morgon.
  ShortHanded start 10.00 och de övriga 5 min efter.En vind på N 3-4 m/s gav en bidevindstart, sedan sträck innan kryssen tog vid upp mot Kalvsund och vidare förbi Hälsö och sedan ut mot Oset i lite ökande vind. Så med lite slack i grejerna en sträckbog över till Skagen.
  Vi tog starten på bättre speed före min ordinarie kompanjon i Trindy, Urban, som seglade sin egen båt i X-332 Monkey Business. Arcona 460 var i kapp inom 5 min men sedan var det lungt bakåt. Strömt och nyckfullt efter Kalvsund. Höll alla andra efter oss upptill Hälsö. Efter Oset kom “de stora” ångande och första båtar till Skagen var Dominant 150, X-50 och Mum36.
  I fullcrew vann dock Najad 361 före Gecco39 och Dominant 150. SH klassen tog Sun Odyssey 54DS före First 31.7 och X-332 Xiphias.
  Knökat i Skagen och en djädra stämmning. Sedvanligt tjöt med seglarfolk och en del pilsner fredag kväll. Lördag 15.00 prisutdelning för etappen Långedrag – Skagen. Som vanligt kanon fina grejer från bl.a Poly Produkter (den som behöver nya racing fall kan ställa upp nästa år).
  Skepparmöte lördag morgon och start mellan hamnpirarna 10.00 resp. 10.05 . Seglen fick hissas på “skottet” och återigen tog vi starten. Vinden 2-4 m/s från OSO vilket för oss gav en kompasskurs på 60 grader, gött änligen kryss i lättvind, inget sträck tillbaka här inte (trodde vi).
  Med kanon fart och finfin höjd dröjde det lääänge innan One-ton och Mum36 kom förbi oss. Hade Gecco39 och Sun 54DS en bra bit nedanför i lä. Mum36,Dominant 150,One-ton före. Tyvärr (för oss) kom vridet och alla båtar kunde lyfta in mot målet vid St. Oset. All höjd vi tjänat försvann i huj, där tappade vi inofficiella totalsegern, men SH-klassen tog vi hem !
  Till Framnäs och lämnade rorsmanförklaring, lite tjöt och sedan hem, konstaterande att detta varit en otroligt kul helg. Finfin segling, strålande väder och trevlig gemenskap med deltagarna i Skagen. Häng på nästa år !!
  (alla tider här, http://www.ssfram.com/ )
  Jonas, skipper First 31.7 Trindy

  Reply

 2. Pål
  Sep 4, 2008 @ 15:52

  Grattis Jonas och Tore!
  Finns det någon minsta lysgräns på detta äventyr?
  /Pål

  Reply

 3. Mattias
  Sep 4, 2008 @ 16:32

  Får instämma med ett gratis till Jonas och tack för rapporten. Alltid kul med snabba 31.7or. Får se om vi kan komma upp och ge er en match någon gång under nästa år.

  Mattias, First 31.7, Veja

  Reply

 4. skotaWM
  Sep 4, 2008 @ 17:03

  Aha, grundkänning för Blur – details! :)

  /wm

  Reply

 5. Jonas K
  Sep 4, 2008 @ 17:10

  Tackar Pål o Mattias.
  Vet inte om det finns någon lys gräns.
  Har bett en av gubbarna som håller i seglingen plita ner några rader om förutsättningarna och lägga ut här.
  / Jonas

  Reply

 6. Victor Västernäs
  Sep 4, 2008 @ 17:36

  Grattis Windwalker och Mikael Cuikermann bra seglat.
  Kul att se att ni satsar på unga och jolleseglare i besättningen, förutom Victor Cuikermann, Christain Arby som seglat jolle mkt framgångsrikt, var ju även 470: hoppen Victor Bergström Och Markus Dackhammar med. Verkar som jolleseglarna regerar igen:)

  Reply

 7. Blade
  Sep 4, 2008 @ 22:10

  Grattis Trindy
  Roligt att 31.7 går även i lätt vind, jag har alltid känt att skall jag åka ifrån Expresser IOD mm så behöver jag 5meter och uppåt men det kanske sitter i huvet.
  Kommer pecis iland efter en torsdagssegligt i 15-17m/s.

  Reply

 8. Mats
  Sep 5, 2008 @ 13:09

  Grattis till vinnarna och tack för trevligt arrangemang!
  För att undvika enformig sträcksegling skulle banans sträckning kunna justeras efter väderprognosen på fredag och söndag morgon. Sjömärken och bojar på båda sidorna kan ju användas för att få till en varierad segling.
  /Mats, 1-ton Sapphire

  Reply

 9. Claes
  Sep 8, 2008 @ 03:22

  Min första tävling i shorthanded blev jättekul.
  Små saker som missade starter med flera minuter, gast som inte hann till start på fredag (så det blev solorace till Skagen), strul med storseglet, dålig placering mm. spelar ingen roll. Det var ett bra och trevligt arrangemang där jag som nybörjare kände mig välkommen. Har lärt mig en del och fått tips och råd från bla. Niclas och Richard i Pogo 6.50 – Balans. En eloge till dem som fullföljde trots otur med vind och LYS. (1.26 för en 6,5 meters båt. Nor LYS ligger på 1,19 tror jag. )
  Kommer att försöka vara med på fler tävlingar nästa säsong och definitivt Poly Skagen Race. Stort tack till SS Fram, Poly Ropes och alla medtävlare för en kanon helg.
  / Claes / Beneteau First Class 10 / Milo

  Reply

 10. Poly Skagen Race 2009 | inbjudan | BLUR
  Aug 4, 2009 @ 09:04

  […] Skagen Race är ett avslappnat race fram och tillbaka till Skagen fredag 28/8 till söndag 30/8. Förra året tog shorthandedklassen fart och lockade 8 båtar. Efter årets Bohusrace så tror jag många är […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.