Close
Skip to content

7 Comments

 1. Brorsan
  Nov 12, 2008 @ 21:43

  Härligt!

  Reply

 2. Patrick L
  Nov 12, 2008 @ 23:58

  Grymt kul. Stort grattis till Watski och arrangerande klubbar som har lyckats så bra! Och förstås till alla oss seglare som får vara med och segla!

  Reply

 3. /T
  Nov 13, 2008 @ 22:36

  Vad är det som är så fantastiskt med Watski2Star Baltic jämfört med Östersjömaran och som gör att så många anmäler sig?
  Var Ö-maran för jobbig? För fysiskt och mentalt utmanande.. och utmattande?
  Om man seglat Ö-maran verkar Watski2Star lite avslagen med sina korta etapper och vilopauser. Vad har jag missat?
  /T

  Reply

 4. Leino
  Nov 13, 2008 @ 23:28

  T, håller med dig till fullo. Känns lite knepigt att segla 300nM enkel väg till Oxelösund för att delta i ett race på lika lite, dessutom delat på 3 etapper.
  Är väldigt glad att jag fick tummarna loss o deltog i maran medan den fortfarande gick hela vägen, runt Bornholm. Är lika glad att de nu lyckats få fler att ställa upp. Seglar hellre 2star mot 99 båtar än Östersjömaran mot 18.
  Får väl hoppas att vi får tillbaks en riktig mara o att fler ställer upp där då de fått prova på lite mer försiktigt i 2star.
  Tror många ansåg Östersjömaran vara för mycket strapats med för lite fokus på race. Inte så att jag förstår dem ;) för oss var det fullt race så mycket vi vågade utan att känna att vi riskerade att inte kunna ta oss runt.
  Känns som att 2star fått mer publicitet, skulle tro det gör en del. Kanske nyhetens behag, Östersjömaran hade väl inga problem att dra båtar de första åren.

  Reply

 5. Johan
  Nov 14, 2008 @ 17:18

  Den gamla Östersjömaran hade gjort sitt, alltför extrem för att locka mer än en handfull som ville testa sina yttersta gränser.

  Watski2Star Baltic är nytt, fräscht, ligger mkt bra tidsmässigt och har en väldigt ambitiös tävlingsledning i Oxelösund. Många är otroligt sugna på att tävla i just 2-handed, då man har svårt att få ihop hela besättningar framförallt utanför semestertid. Man har lyckats med att få till ett koncept som inte bara attraherar eliten och “sportbåtarna”, och det är viktigt om vi vill ha bredd i seglingen.

  Troligen kommer snart en likadan klass till GR.

  Reply

 6. Leino
  Nov 15, 2008 @ 14:30

  Samma underbara tävlingsledning som höll i Östersjömaran. Att maran skulle va extrem vill jag inte gå med på, testa sina yttersta gränser på 4-7 dygn???? Det tar alltså kroppen ca 3 dygn att anpassa sig, dessa 3 dygn kan vara lite tuffa men sen blir det så mycket härligare. Möjligen var den lite före sin tid, kan tänka mig att den skulle funkat bättre efter några år med Baltic2star så fler har vågat sig på att köra doublehanded o fått smak för det.
  Kanon om GR o andra större race kör en 2-handedklass, tror det skulle öka deltagarantalet drastiskt.

  Reply

 7. Patrick L
  Nov 15, 2008 @ 18:11

  Jag tror att det handlar om en kombination av att det går åt för mycket semesterdagar / förberedelser, riskerna blir större, fältet mer utspritt o.s.v. Helt enkelt inte ett format som passar så många. Det nya formatet skapar tätare racing, fler har tid att ställa upp och med stopovers syns man lite mer för eventuell intresserad publik i hamnarna, har större möjligheter att kunna laga sådant som har gått sönder. Samt vila, surra med medtävlare o.s.v.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.