Skip to content

12 Comments

 1. Mattias
  Nov 20, 2008 @ 09:45

  Flyg ut en reservbom. LÄter som ett spÀnnande projekt.

  Reply

 2. Vela Blog Mistro
  Nov 20, 2008 @ 10:26

  Volvo video – il boma rotto di Green Dragon…

  E guarda come, nonostante il boma rotto, pesta via…
  Via Blur.se
  ……

  Reply

 3. HĂ„kan
  Nov 20, 2008 @ 12:37

  Hur mycket tiltar man kölen pÄ undanvind?
  En Kinesgipp med kölen max Ät lovart mÄste dÄ bli jobbigt.
  Var det sÄ det gick till eller varför ligger de sÄ lÀnge pÄ sidan?

  Reply

 4. PĂ€r Lundberg
  Nov 20, 2008 @ 13:11

  HĂ„kan, de ligger sĂ„ lĂ€nge pĂ„ sidan av exakt den anledning som du beskriver. Kölen Ă€r, efter kinesen, pĂ„ fel sida. Det som Ă€r lite roligt Ă€r att se hur rorsman innan gippen frenetiskt rattar Ă„t fel hĂ„ll. Finns sĂ€kert en jĂ€ttebra förklaring till varför han gör det just dĂ„, men om man bara kollar pĂ„ filmen sĂ„ Ă€r det ju inte sĂ„ mĂ€rkligt att de kinesar….

  MVH P

  Reply

 5. HĂ„kan
  Nov 20, 2008 @ 13:30

  Han styr mot lovart sĂ„ inte styr han Ă„t fel hĂ„ll inte…

  Reply

 6. PĂ€r Lundberg
  Nov 20, 2008 @ 16:05

  Hmm…har ju sin fördel om man kollar pĂ„ klippet innan man komenterar ;-) Helt riktigt, blandade visst ihop det dĂ€r med nĂ„tt annat…

  Reply

 7. HĂ„kan
  Nov 20, 2008 @ 19:08

  Det Àr OK /

  Reply

 8. Johan
  Nov 20, 2008 @ 19:48

  Intressant dock att se hur sÀkert det verkar vara med de dÀr kölarna. DÀr ligger ju bÄten helt pÄ sidan och det Àr hyfsat med marginal till att det skall ta sig in vatten i bÄten via nedgÄngsluckan. TÀnker man sig teoretiskt att den skulle hamna helt upp och ned innebÀr de hÀr kölarna att bÄten direkt kommer att krÀnga över och hamna i det lÀget man kan se dÀr efter gippen. De kan inte bli liggande med kölen upp i vÀdret sÄ som traditionella bÄtar.

  Reply

 9. Patrick L
  Nov 20, 2008 @ 22:30

  StÀmmer. Om jag minns rÀtt Àr det ett krav i VO70-regeln att bÄtarna skall rÀta sig sjÀlva utan annan hjÀlp utifrÄn Àn att canta kölen. Fanns det inte t.o.m en video av detta pÄ Movistar förra gÄngen?

  Reply

 10. Tobbe
  Nov 20, 2008 @ 23:13

  Hej

  Kölen kan tiltas 40 grader frÄn mittlÀget, alltsÄ 80 gradet toltalt.
  (enligt Juan K, designer E3 & E4)
  /Tobbe

  Reply

 11. tollstoj
  Nov 21, 2008 @ 00:09

  Tog mig friheten att tjuvlÀsa Aftonbladets sportbilaga nÀr jag stod i kön till kassan pÄ ICA, sÄg att dom skrev om Volvo ocean race. Vad fann jag, en artikel om pirater allt för att miss-kreditera arrangemanget fick jag en kÀnsla av, absolut ingenting om det sportsliga eller stÀllningen pÄ delstrÀckan det var tex inntresantare att skriva om att fotbollsspelaren chippen flyger privatjet frÄn nÄgon match. Tidningen Äkte snabbt tillbaka i hyllan igen,
  vilken smörja kvÀllspressen sÀljer!

  Reply

 12. Backe
  Nov 21, 2008 @ 03:33

  Det behovs knappast en canting keel for att baten ska ligga ner sa lange efter en kines. Bommen gar ju rakt in i backstagen som gor att storen blir nast intill max skotad… Om ni kollar sa tar det ett tag for dem att byta backstag och slappa ut storen. Visst, kanting keel kan ju inte hjalpa… Men det cool ar att de far ner baten pa kurs igen utan nagra storre problem. Hur manga batar kan man det med. Sa jag antar att canting keel hjalper en del.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.