Skagerrak Cup 2009

NORC har engagerat sig i Skagerrak Cup (Færderseilasen + Tjörn Runt + Göteborg Offshore Race), och nu ingår också HH Skagen Race i serien. Jättekul, och ett bra tänk för att att öka intresset för havskappsegling och få svenskar och norrmän att kappsegla mer mot varann.

Det enda som verkar konstigt är att det skall seglas under ORC Club???

Presseinfo fra NORC

Skagerrak cup vekkes til liv

Helly Hansen Skagen Race blir en del av Skagerrak Cup som nå skal revitaliseres. GKSS, NORC, Bærum Seilforening, KNS og Stenungsund Segelsällskap går sammen om å løfte den gamle norsk-svenske tradisjonen.

Skagerrak Cup var tidligere en del av den ærverdige havklassikeren Skaw Race. I de siste årene har det ikke vært mye interesse for cupen, men i fjor tok ildsjeler bak Færderseilasen, Tjörn Rundt og Göteborg Offshore Race det første steget for å løfte cuppen frem.

I 2009 skal enda mer fokus settes på serien og nå har de også innlemmet Helly Hansen Skagen Race i regattaserien. Dermed er det fire store regattaer – to på hver side av grensen – som er med.

Serien seiles i ORC Club, det er tre tellende regattaer og skipperne må melde seg på i løpet av de to første regattaene for å få være med.

  • HH Skagen Race, 20. mai, Bærum Seilforening
  • Færder Race, 12. juni, KNS
  • Tjörn Runt, 15. august, Stenungsund Segelsällskap
  • Göteborg Offshore Race, 18. september, GKSS

Bærum Seilforening er veldig fornøyd med at de har blitt en del av Skagerrak Cup.

– ORCs måleregeler samler noen av de beste storbåtseilerne i Norge og Sverige, og det er veldig moro at vi er med i denne serien. Fremfor alt håper vi at dette grepet kan få svenskene, og kanskje noen dansker, tilbake i HH Skagen Race, sier Christian Gundersen, regattasjef for HH Skagen Race i Bærum Seilforening.

Han regner med mellom 350 og 400 båter på startlinjen utenfor Åsgårdstrand den 20. mai 2009.

Kerstin Holmberg, regattasjef for Göteborg Offshore Race i GKSS, ser også frem til å blåse nytt liv i serien.

– Skagerrak Cup har ikke gjort så mye ut av seg de siste årene, men nå ser vi frem til å lage en større serie her på vestkysten som det skal være morsomt å både delta i og vinne. Tre av regattaene er tellende og det betyr at seilere fra de respektive nasjonene må være med på minst en seilas i nabolandet, forteller Holmberg.

Prisudelingen for Skagerrak Cup skjer i forbindelse med Göteborg Offshore Race i Marstrand i september.

– Det er båter med rating ORC Club GPH mindre enn 710 som kan være med i Skagerrak Cup. De som ikke har ORC Club målebrev kan henvende seg til Per Bøymo i KNS så har han lovet å hjelpe, sier Holmberg.

Kontaktinformasjon

Kerstin Holmberg, GKSS
0046 708 439767, kerstin.holmberg@gkss.se

Per Bøymo, KNS
Tel. 23275600, per@kns.no