Skip to content

5 Comments

 1. Eva Holmsten
  Dec 19, 2008 @ 14:35

  NORLYS och SWELYS fungerar inte på samma sätt och i ORC Club kan man snabbt få fram ett mätbrev till de som inte har.

  Reply

 2. ORCi??
  Dec 19, 2008 @ 15:10

  ORCi då????

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Dec 19, 2008 @ 15:29

  Pratade med Thomas på NORC. Tydligen så kör man racen under sin vanliga regel (SweLYS, NorLYS eller ORCi). För att räkna ut placeringen i Skagerrak Cup skall de då räkna om till ORC Club som tydligen är den regel som blir “minsta gemensamma nämnare”…

  Personligen kan jag inte riktigt förstå varför, eftersom alla redan idag får totalplacering efter respektive LYS-system (även ORCi-seglarna i Færdern får ju en total LYS-placering).

  Vi får säkert anledning att återkomma i frågan…

  Reply

 4. Per
  Dec 19, 2008 @ 16:53

  Hittills har några Svenskar seglat i Norge och varit tvungna att ordna Norska Lysbrev, Och Några Norrmän har seglat i Sverige med Svenska ? Lysbrev. Om det nu skall bli många som seglar i respektive grannland så blir det ju faktiskt enklare med en gemensam regel; Orc, men alla måste ju då ordna ett sådant brev istället. (Och sen kan man redovisa storaframgångar för ORC (i).
  I det här fallet tycker jag nog det varit bättre för dom allra flesta om Sverige kunde börja tillämpa NORLYS istället, vilket jag vill minnas någon förselog i ngn annan tråd nyligen.

  /Per

  Reply

 5. MickeG
  Dec 19, 2008 @ 17:53

  Kul att det händer något med Skagerrak cup. Det hade varit roligt om den kunde samla fler än en handfull båtar, det är ju ändå relativt många som kör flera eller tom alla av nämda race. Tyvärr har ju inte marknadsföringen varit den bästa och hela upplägget lite oklart och halvhjärtat.
  GOR som är en riktigt kul tävling med nästan ett dygn på havet behöver en riktig uppryckning och som avslutning av en riktig cup kanske den lockar tillbaka lite havskappsseglare.
  Hoppas att man kan jobba fram ett bra upplägg så kommer säkert seglarna tillbaka, vore synd om en så bra tanke som en riktig havskappcup på västkusten med så många duktiga och drivna seglare skulle misslyckas på detaljer, var tydlig och gör det enkelt (vet att det är en svår nöt att kläcka). Men om 2 race går med NORLYS och två går med SWELYS så borde det funka eller kör alla omräknat till ORC club eller i vad vet jag.
  Viktigst är att något händer. Skulle engagera mig mera men känner mig fortfarande som nybörjare i sammanhanget, älskar dock att kappsegla på havet, skulle vilja ha en segling på fler dygn även på V-kusten, det är så långt till GR.
  Mvh Micke

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.