Volvo Ocean Race i Stockholm


Nu börjar det bli dags att planera för sommarens Volvo Ocean Race stopp i Marstrand Stockhom. Här är senaste informationen från arrangörerna i Stockholm. För egen del vet jag inte hur man skall kunna klämma in det mellan Færderseilasen och TwoStar, men alla ni andra bör planera in några dagar i hufvudstaden.

Volvo Ocean Race närmar sig Stockholm

Imorgon 7/2 är det dags för In-Port Race i Qingdao, Kina – en viktig del i Volvo Ocean Race eftersom alla sju In-Port Race poängsätts. Samtidigt har förberedelserna i Stockholm varit i full gång sedan länge. Idag är det bara 129 dagar tills det att Volvo Open 70-båtarna beräknas gå i mål i Sandhamn efter Leg 9.

I juni 2009 står Stockholm för första gången som värd för den världsomspännande seglingstävlingen Volvo Ocean Race. Det blir det största evenemanget i Sverige under 2009, och uppåt en miljon besökare beräknas till Race Village på Skeppsbron i Stockholm.

Race Village på Skeppsbron

Evenemangsområdet, Race Village, ligger på Skeppsbron i centrala Stockholm och är öppet 14-25 juni 2009. Där finns servicedepåer för båtarna, spektakulära paviljonger, restauranger samt underhållning och aktiviteter för besökarna. En del av evenemangsområdet kommer att vara synligt för besökarna genom transparenta tält och öppna planlösningar, så att det går att ta del av det stora maskineri av folk och teknisk utrustning som krävs för att hålla en Volvo Open 70 igång under Volvo Ocean Race.

Det kommer även att finnas tillfälle att observera båtarna ”in action” vid Stockholm City Sprint från Torsbyfjärden till Skeppsbron den 17 juni, In-Port Racet på Kanholmsfjärden den 21 juni, och ProAm-tävlingen den 22 juni. Mer information om evenemangsområden och deltävlingar finns här.

Bli funktionär!

Under hamnstoppet i Stockholm behövs hjälp med allt från att bygga upp Race Village vid Skeppsbron till att hjälpa besökare tillrätta – på land och till sjöss. Är du intresserad av att hjälpa till som funktionär under Volvo Ocean Race Stockholm? Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig via webbplatsen.

Kortfattat om Volvo Ocean Race Stockholm Stopover 14-25 juni 2009:

  • Första gången någonsin som Volvo Ocean Race kommer till Stockholm.
  • Stockholms stad är värd och Stockholms Hamn AB är operativt ansvarig för evenemanget.
  • Hamnstoppet i Stockholm – Stockholm Stopover – det största evenemanget i Sverige under 2009.
  • Race Village på Skeppsbron är öppet 14-25 juni 2009
  • Uppåt en miljon besökare beräknas besöka Race Village på Skeppsbron.
  • Volvo Ocean Race är ett viktigt steg i Stockholms långsiktiga vision om att vara en stad i världsklass och en eftertraktad arena för internationella evenemang.

Kalender

14 juni – Race Village öppnar på Skeppsbron
16 juni – Beräknad målgång i Sandhamn för Leg 9 Marstrand – Stockholm
17 juni – Stockholm City Sprint, från Torsbyfjärden till Skeppsbron
21 juni – In-Port Race, Kanholmsfjärden
22 juni – Pro/Am Race
25 juni – Start från Kanholmsfjärden för Leg 10 Stockholm – S:t Petersburg
25 juni – Race Village stänger