Close
Skip to content

6 Comments

 1. Racemaster
  Feb 9, 2009 @ 19:42

  Undrar om dom hinner bli klara i tid? ,Skall vi starta en vadslagning om vilken dag dom startar.

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 9, 2009 @ 19:59

  Nu kan ni rösta ovan…

  Reply

 3. Jimmy
  Feb 10, 2009 @ 03:16

  Det ser tyvärr mycket mörkt ut, ska till ett mirakel om de ska hinna i tid och i går var det precis att man fick till inport racen i Qingdao vilket var synd för E3 för annars hade man kört två inport i Rio. Det känns som mycke stolpe ut just nu för E3. För att se det lite mer positvt så är hälften av poängen kvar efter målgång i Rio. Bara att hålla tummarna!

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Feb 11, 2009 @ 13:46

  ERICSSON RACING TEAM SEGLAR IGEN

  På onsdagskvällen, lokal tid, lämnade Ericssons 3 Taiwan och satte kurs mot den punkten där de avbröt kappseglingen av etapp 4 i Volvo Ocean Race för drygt två veckor sedan. Om allt går som det ska når de den positionen efter 6-8 timmar och kan då börjar kappsegla igen.

  Efter två veckor stenhårt arbete är båten reparerad och nu väntar en kapplöpning mot tiden för att nå Qingdao i tid till starten av etapp 5 på lördag.

  – Vi har verkligen arbetat som galningar. Båtbyggare och seglare har kämpat dygnet runt och nu är vi tillbaka. Jag vill verkligen ge alla kredit för ett fantastiskt arbete, sade skepparen Magnus Olsson en timme innan båten stack iväg till havs

  Målet är att avsluta etapp fyra och bli femte båt till Qingdao. Därmed skulle Ericsson 3 plocka fyra viktiga poäng i den sammanlagda tävlingen.

  Väderförutsättningarna ser bra ut. Prognosen pekar mot starka sydliga vindar runt 30-40 knop de första dagarna. Sedan vrider vinden och det kan bli kryss den sista biten. Men det betyder undanvind större delen av sträckan upp till Qingdao och då går det undan.

  Kanske lyckas Ericsson 3 med det som alla trodde var omöjligt för någon dag sedan, det vill säga att hinna till starten av etapp fem i tid. Men det är viktigt att påpeka att förhållanden i östkinesiska havet är vanskliga. Väderprognoser revideras ständigt. Vindtyrkor och vindriktningar ändras blixtsnabbt.

  – Nu är det ingen som tänker på hur kallt och blött det kommer att bli. Och ingen oroar sig för hårda vindar. Vi är bara så glada över att vara tillbaka. Samtidigt måste vi se till att hålla ihop allt. Men håller prognosen i sig så tror vår navigatör Aksel Magdahl att det kommer att ta cirka 50 timmar till Qingdao. Det skulle betyda att vi är där natten mellan fredag och lördag. Och då hinner vi till starten, sade en överlycklig Magnus Olsson.

  Reply

 5. Björn N
  Feb 11, 2009 @ 14:26

  Bara att önska grabbarna lycka till!

  Reply

 6. Sam V
  Feb 12, 2009 @ 09:42

  De är på väg! Hoppas komma fram före lördagens omstart. Håll tummarna!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.