Skip to content

10 Comments

 1. Patrick L
  Feb 14, 2009 @ 08:24

  Helt enkelt enastående. Årets prestation.

  Reply

 2. Håkan
  Feb 14, 2009 @ 09:39

  En ny seglarikon är född! Sam kommer att bli större än både Dame Ellen Mac Arthur och Isabelle Aubry, genom att hon har en så positiv attityd och utstrålar sådan glädje i det hon gör. En fantastisk tillgång för allt PR-folk som ska “sälja” kappsegling och sponsoerna omkring. Jag har följt henne dagligen på Vendee-Glodes webb. När hon nu är i mål kommer jag att sakna hennes dagliga rapporter fyllda av bubblande skratt.
  För övrigt har denna upplaga av Vendee Globe ju varit otroligt händlesrik och spännande att följa. Webbsidan har varit en daglig direktkontakt med “det stora öventyret”, ensamasegling utan uppehåll eller assistans, jorden runt”. Volvo Ocean Race når inte alls samma nivå och för oss som “seglar med” via webben har inte VOR-webben samma underhållningsfaktor.
  Nu väntar jag på att se Rich Wilson komma i mål, äldst av ensamseglarna, men med en enastående vilja!

  Reply

 3. Leino
  Feb 14, 2009 @ 11:24

  Hon är verkligen enastående med all sin energi o positivitet. Att det gått bra för både henne och Dee (förutom en delaminerande stor) tycker jag inte är så konstigt. Tjejer är bättre lämpade för sådana här race på många sätt som väl väger upp de fysiska förutsättningarna. Tyvärr inte många tjejer som vill testa sina gränser, låt oss hoppas att Sam lyckats inspirera några fler nu :-)

  Reply

 4. Claes Redin
  Feb 15, 2009 @ 10:51

  Håller med #1 och #2 helt. ( #3 Hmmm )
  Har följt VG med stor behållning och kan inte förstå svensk medias totala avsaknad av intresse. Har inte årets VG haft allt?
  Dramatik, spänning, intressanta personligheter, mediastjärna (Sam), videoklipp, dagliga rapporter och givetvis fantastiska prestationer. Ändå, nästan tyst i Svensk TV och mycket lite i pressen.

  Det visas ju 100ggr mer Curling i TV. Curling…
  Är intresset (antal utövare), sponsor-möjligheterna, “media lämplighet” (Spänning, Drama etc.) så mycket större för Curling än för segling?

  Jag förstår det inte. Kan någon förklara.

  Reply

 5. Leino
  Feb 15, 2009 @ 12:24

  Inga svenskar i VG, varken tävlande eller sponsorer. Tror sponsorerna tycker sverige är en flugskit på kartan. Media måste köpas, utom då SVT.
  Vaddå hmmm? :-)

  Reply

 6. Dennis K
  Feb 15, 2009 @ 14:37

  YES!! I love her.. ! Hoppas hon är tillbaka om 4 år med en ny båt. Någon som vet vad som hände med GENERALI – Yann Elias båt , man tappade väl bort båten ? eller har man hittat den ?

  Reply

 7. Erik B
  Feb 15, 2009 @ 22:13

  Ang. Generali,

  Australiska flottan insåg att de skulle totalkvadda Generali om de försökte lyfta ombord henne med 3-4 m sjö. Alternativet var att lämna henne med stängda luckor och allt beslaget. Det skrevs om att teamet skulle ut och hämta henne men om de har gjort det har jag inte hittat.
  Trackingen borde ju fungera ganska länge om allt annat är avslaget. Lite mycket pengar att lämna därute…

  När det gäller VM Matériaux är det knepigare eftersom hon ligger upp och ner med kraschad rigg under sig och dessutom i ett betydligt värre område.

  Reply

 8. Leino
  Feb 16, 2009 @ 02:40

  Generaliteamet for iväg för att hämta henne men trackern slutade sända innan de kom fram och de hittade inte heller henne där hon borde varit. Det var det sista jag läste.

  Reply

 9. Leino
  Feb 17, 2009 @ 11:13

  Nu är även Brian Thompson 5:a och Dee Caffari 6:a i mål. Sam blev 4:a efter Marc Guillemot som ju fick fler timmar borträknade efter att de assisterat Yann Ellies då han låg med brutet lårben. Marc seglade de sista 1000Nm utan köl.
  Vincent Riou ska räknas som trea tillsammans med Marc eftersom han plockade upp Jean Le Cam från hans kapsejsade VM Materiux och som följd av det mastade av PRB.

  Reply

 10. Februari 2009 | wrap up | blur
  Mar 1, 2009 @ 12:20

  […] Desjoyeaux vann Vendee Globe, men Sam Davies tog nog hem poplaritetstävlingen! På tekniksidan var det Dee Caffaris (och andras) delaminerade segel som stod i fokus. Största […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.