Skip to content

8 Comments

 1. Stig
  Mar 13, 2009 @ 15:43

  Förbjud alla CAD-program, så att vi slipper sitta och glutta på så’n här skit.

  Reply

 2. Clifford
  Mar 13, 2009 @ 15:55

  Stig, vad kom du ifrån?

  Reply

 3. Stig
  Mar 13, 2009 @ 16:24

  …från vettet ?

  Reply

 4. PelleL
  Mar 13, 2009 @ 16:51

  Om man nu skall vara lite nyanserad så är det en oerhört kaxig båt, bra id’e med custom contaier men priset måste bli rätt kaxigt också…….jag tror inte 2 mille (svenska pesetas) på startlinjen räcker?

  Reply

 5. Sillstryparn
  Mar 13, 2009 @ 17:21

  Håller med Stig: det blir så opersonligt med CAD ritat.
  Får se om jag orkar rita nåt på papper & scanna in.
  Har lite ideer om ett koncept.

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Mar 13, 2009 @ 18:24

  Jag har tipsat några av europas bästa designers om att ni inte gillar deras CAD-program :-)

  Men jag tar glatt emot fler bidrag, oavsett om det är CAD eller servett-skisser.

  Reply

 7. Sven
  Mar 13, 2009 @ 18:25

  Jag tycker det är en rolig iakttagelse, Cad-programmen innebär att våra fora bli överösta/nedlusade av en massa nya båttyper. Var enda tjomme kan numera designa båtar vilket är kul. Hos mig infinner sig dock en viss mättnad. Frågan är hur behovsanalysen ser ut och hur stor efterfrågan är. Om nu båten mot förmodan kommer i produktion om ett eller två år – och några (oklart vilka) lyckas skaka fram 2,5 millar i inköp och 1 mille i drift inkl transport i det rådande ekonomiska lågtrycket – så kan jag ge mig den på att just när det roliga ska börja, och då ekonomin förhoppningsfullt börjat vända – Ja då har det hunnit komma fram några ännu mer fräna koncept i cadmodulerna och på seglingssajterna, och så börjar det om från början. Ska det funka ska båten antingen gå att checka in på ett flygplan (alltså ca 50 – 200 kg) eller dra på en trailer, helst med B eller BE-kort, (alltså max en Drake). Nästa steg blir tranpsort på sjön mellan våra sedvanliga lokala kluster. Och det är väl tiden som är problemet, utöver att all världens kapital plötsligt försvunnit i något slags pyramidspel?

  Reply

 8. Sven
  Mar 13, 2009 @ 18:41

  Tipsa då att intentionen är god.
  Den som löser “entyp” i denna klass är ett geni
  Förtydliga målgruppen och kappsgligsformatet
  ska det vara en Europeisk havskappseglingscirkus?
  Sedan priset som Pelle försiktigt påpekade kan påverka efterfrågan.
  Sedan transportfrågan på trailer med bil som ger maxbredden.
  Ty om det nu går att få ihop 10 st projekt som kan köpa en dylik prestandabåt, får man anta att det i början sker lokala överväganden avseende sponsorer, eftersom inte alla har möjlighet att åka runt i världen med sina containrar. (även om det nog är mångas dröm) samt att de flesta sponsorer har en mer lokal hemvist
  Svängköl är fränt som fan, det kommer säkert, när tiden bara är mogen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.