Skip to content

9 Comments

 1. JV
  Aug 8, 2009 @ 09:36

  Live rapportering från Borstahusen finns också på http://seglingtilltusen.com/

  Reply

  • Claes Hiersemann
   Aug 8, 2009 @ 15:51

   JV

   Grymt innehållsrik live rapport från Laser EM på den länken!

   Claes……………………../)…./)…/)..¤…………..

   Reply

   • JV
    Aug 8, 2009 @ 19:04

    Lite knöligt för en gammal man att ligga med dator/dongel under ribbens styrpulpet för att bli av med solen och flippa SD-kortet mellan USB-docka och kamera samt ratta wordpress. Men om någon läser det är det värt besväret :-)

    Borstahusens arrangemangen var utmärkta !

    Reply

 2. Claes Hiersemann
  Aug 8, 2009 @ 15:43

  Hej Peter.
  Jag vet inte om det är SSF eller lokala klubbar som raggat upp alla dessa fina internationella tävlingar, mycket positivt för svensk elitsegling & breddseglaing är det i alla fall….!!
  Bara för att nämna de värsta: Nu i Juli-Aug har vi haft GULD-Pokalen i Folkbåt (nästan VM staus), Matchracing i Marstrand, VM Match-Racing-Damer i Lysekil, VM i Yngling i Kalmar, EM för ORCi i Ystad (glömde du kameran?), VM i Starbåt i Varberg, EM i Laser i Borstahusen, samt du glömde “öppna” Master-SM (7 Nationer) Laser på Limhamn just NU på vägen upp från Ystad, se mer på. http://www3.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=319107
  http://www3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=398071

  Detta axplock är mer eller mindre internatioinella TUNGA evenemang att driva, jag är kraftigt IMPONERAD att lilla Sverige klarar detta på samma månad, tack alla FUNKTIONÄRER som sliter häcken av sig i olika klubbhus och styrelser utan att bli omnämnda speciellt ofta, TACK igen för svensk seglings vägnar.

  – Happy Sailing!!

  Claes ……………………/)…./)…/)..¤……….

  Reply

 3. magnus
  Aug 8, 2009 @ 17:47

  Claes, du glömde VM i OK-jolle i Kalmar som vanns av Thomas Hansson-Mildh dessutom.

  Ja mycket imponerande med alla dessa tävlingar och i alla fall Laser och Star är helt suveränt skötta evenemang både på land och vatten.

  Magnus

  Reply

 4. MA
  Aug 8, 2009 @ 18:38

  VM i Zoom8 i Träslövsläge med över 160 deltagare kan ju också nämnas….

  Reply

 5. Patrik Schander
  Aug 8, 2009 @ 22:51

  Ja i de flesta fall så är det klubbarna som “jagat” fram dessa arrangemang men de flesta av oss med i Arrangörskommitteén i SSF.
  OK jolle VM, Yngling VM, Star VM och Laser EM har medlemmar i Arrkom varit i nyckel position. När det gäller Zoom8 så är det en före detta ArrKom medlem så man kan väl säga att det är både klubbarna och SSF som spelat en stor roll.
  Jag har själv varit seglingsledare på OK och Yngling VM och vi har fått väldigt fina omdömen angående seglingarna och kring arrangemangen.

  Vi ses på havet och lycka till med alla fantastiska arrangemang runt om i Sverige

  Reply

 6. Tollstoj
  Aug 9, 2009 @ 00:14

  Bra sida från EM-seglingarna i Laser med resultat och galleri.
  Dess då sämre raporter från SM seglingarna i 606, där deras blogg varken redovisar resultat eller bilder.

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Aug 9, 2009 @ 11:48

  OS-Goodison klar segrare

  Laser-seglingarna i Borstahusen inleddes och avslutades med åska. På lördagen seglades de sista finalerna, men varken juniorer eller seniorer kunde genomföra mer än en segling till följd av att vinden dog ut och åskan hotade.

  Guldmedaljören på OS 2008, Paul Goodison, Storbritannien, behöll sin förstaplats trots en 20 plats idag och segrade med 22 poäng. Hann vann därmed både European Trophy, den öppna klassen, och European Championship. Hans serie började med en BFD för tjuvstart, han hade 3 förstaplaceringar, 2 andra och en tredje plats. Goodisons marginal till tvåan i öppna klassen, regerande världsmästaren Tom Slingsby, Australien, blev 21 poäng. Slingsby kom i mål som trea på lördagen och avancerade därmed från en tredje plats igår. Trea i öppna och tvåa bland europeerna Javier Hernandez, Spanien, 46 poäng.

  Bäste svensk Johan Wigforss, GKSS, på 18 plats med 102 poäng. Jesper Stålheim, KSSS, nyblivne svenska mästaren, seglade bra med en tionde plats och avancerade fyra platser till 36. På 37 plats Victor Västernäs.

  Också juniorerna tävlar samtidigt i två klasser, European Laser Youth Championship och samma men under 19 år. I den totala klassen vann Philipp Buhl, Tyskland, som legat i topp under flera dagar. Han avslutade med sin andra förstaplacering ooch slutade på 32 poäng. Tvåa Gijs Pelt, Nederländerna, hade också två förstaplatcerinar men slutade på 62. Trea Wojciech Zemke, Polen, 63 poäng. Flest förstaplatser, 3, hade Karl-Martin Rammo, Estland, totalt 67 poäng.

  Ende svensk i guldfinalen, Victor Svärd, avancerade ytterligare och slutade 48.

  I klassen under 19 år segrade Robert Holmes, Storbrittanien, 98 poäng, tvåa Alex Mills-Barton, Storbritannien, 110 och trea Ricardo Montemayor, Mexico 132.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.