Skip to content

8 Comments

 1. Claes Nettelbladt
  Sep 14, 2009 @ 16:27

  För några år sedan var det två svenska båtar, som skulle vara med, varav den ena så småningom inte kvalade in. Den båten lyckades jag klänga mig ner på från den höga kajen i Sandhamn, för att genomföra säkerhetsbesiktningen inför Gotland Runt. Då skulle dom segla två man ombord och det första jag kunde konstatera var, att hela innerutrymmet var totalt belamrat med utrustning från durk till rufftak.

  Så jag frågade lite försynt var dom tänkte sova nånstans. Då pekade dom på en kraftig stålögla utanför ingångsdörren. Där krokar man fast sig med selen, sen rullar man ihop sig i den minimala sittbrunnen och sen försöker man sova. Jag insåg snabbt, att det här nog inte var min grej…

  Reply

 2. Leino
  Sep 14, 2009 @ 17:58

  Ska bli kul att följa, speciellt då norrmannen Jordan Staale.

  Reply

 3. Team Hoffstedt
  Sep 15, 2009 @ 00:41

  Reply

  • Mange
   Sep 15, 2009 @ 09:11

   Kul att följa Team Hoffstedt på plats, mycket fina bilder och filmer inte minst.
   /mange

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 15, 2009 @ 11:52

   Tack Jesper för rapporter från där det händer!!!

   Finns det nån baktanke med att åka ner? Kanske planer på en mini? Har hör att man kan få dem billigt efter racet :-)

   Reply

   • Team Hoffstedt
    Sep 15, 2009 @ 14:23

    Kul att få bjuda tillbaka med lite rapporter Peter. På vägen ner kom jag på att jag ju gjorde en Mini-Peter – i kölvattnet på din resa till Vendée Globe-starten i Les Sables d’Olonne.

    Och visst finns det drömmar om en egen båt. Tittade på en väldigt fin Pogo 1, nummer #300. Men jag fortsätter drömma ett tag till så får vi se vart det landar.

    Den största upplevelsen var ändå öppenheten och ödmjukheten bland seglarna därnere. Den franska soloseglarvärlden är otroligt fascinerande och lätt att ta till sitt hjärta. Dessutom är det svårt att tänka sig en bättre semester. Du/vi kanske skulle ordna en Blur-resa när det drar ihop sig till nästa stora evenemang i La France.

    Reply

  • ulf brändström
   Sep 15, 2009 @ 12:34

   Jesper,
   Blev det en etta?

   Reply

 4. Johan O
  Sep 15, 2009 @ 13:30

  Claes, det måste varit Örebroaren Eskil Degsells Mini transat satsning med Arvid Nordquist Classik kaffe satsning. Han fick inte plats i startfältets maxantal.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.