Deformationszon

deformationszon-02.jpg

Bifogar bilder efter VSS Inbjudningssegling helgen den 26-27 september som seglades på Lilla Värtan i strålande solsken och frisk vind med upp till kulingstyrka i byarna.

Vi deltog med vår Carrera och hade vunnit de två första delseglingarna på lördagen i den friska vinden. På den tredje delseglingen låg vi på en styrbordsbog upp mot lovartsmärket när vi fullständigt rammades av en Z31:a som kryssade för babord. Z31:an träffade oss med full kraft i höjd med sittbrunnen och deras peke sköt fram mellan de två gastarna i den främre sittbrunnen. En ruggig smäll som ekade över fjärden och vi är tacksamma för att vi överlevde och att ingen blev skadad.

Z31:an såg oss men verkade ha tappat styrförmågan i en vindby. Resultatet av kollisionen framgår av bilderna. Bilderna kanske kan vara en hälsosam tankeställare om vikten att segla med omdöme och goda marginaler när det brallar på, även om det är tävling. Att få in ett förskepp i sittbrunnen var ingen trevlig upplevelse.

Med vänlig hälsning

Johan Svahn

deformationszon-01.jpg


deformationszon-03.jpg

deformationszon-05.jpg

deformationszon-04.jpg