Skip to content

10 Comments

 1. Jonas K
  Jan 27, 2010 @ 04:47

  Hej alla,
  Tuffare idag for tjejerna.
  Tyvarr stryk i de tre seglingar som avslutade grupp B.
  Forsta mot Yngling mastaren,hollanskan Gruenvald.
  Carpediem tog starten och tvingade hollanskan sla over mot hoger kort efter start. Svenskorna lat ett par lansbater passera innan de foljde efter. Vinden vred dock hoger strax efter och svenskorna fick se aktern pa baten de varit fore.
  Sedan svart, hollanskorna mycket bra teknik och fart.
  Andra matchen mot USA, Barkow. Fin start igen av Anna & c/o.Jamt men USA fore vid kryssmarket.Tajt vid lansrundning och Sverige kunde runda snavare men efter.Kunde dock inte hanga kvar och USA fick tryck till vanster, inte mycket att komma igen med.
  Tredje och sista for dagen mot GBR, Lucy McGregor. Series enda daliga start for Team Kjellberg.GBR pa perfekt startlayline och pressade Sverige sa ingen plats fanns vid startfartyg. Kjellberg kom dock tillbaka starkt och seglade verkligen bra pa kryss och sista lans.Rackte dock inte anda fram.

  Den svenska baten lider av av viss form av ringrost. De forsta dagarnas traning praglades av ganska starka vindar och aven forsta racedagen. Dag tva var lattvind och Team Kjellberg hade lite svart att vaxla om, sista racet dock betydligt battre. Nu vantar uppsamlingsheat med plats 3-4 ur varje grupp.Tva av dessa sex gar vidare till finalseglingarna dar det blir totalt 8 bater med.
  Imorgon (idag) vantar likande forhallanden med ganska latt vind. Med dagens tre race och analyser ser vi nu med tillforsikt fram mot morgondagens sex race for att se vilka tjejer som gor de redan kvalificerade sallskap i medaljstriden.
  Det ar inga duvungar de sveska har att tampas med, hall tummarna !!

  Jonas, i ett varmt och gott Miami.

  Reply

 2. MG
  Jan 27, 2010 @ 18:27

  Just nu Live från Laserbanan i Miami. http://www.svensksegling.se

  Jesper Stålheim 2:a, David Jonsson 9:a – Emil tar lästarten i andra gruppen

  Reply

 3. Jonas K
  Jan 28, 2010 @ 04:53

  Helkasst idag med, tre matcher och tre forluster.
  Ganska latt vind idag ocksa, 8-12 kn. Briefing fran gardagen med coach Stefan Rahm gjorde att forvantningarna var hogt satta att ta sig vidare som en av de 2,av 6, som fortfarande har mojlighet till guldfinal
  Trots fina starter har det svenska teamet kammat noll idag med. For mycket fokus pa tekniska detaljer har gjort att det som det hela handlar om, matchracing, kommit lite i skuggan.
  Ringrosten lyser som Miami solen,helt klart att det fattas i boathandling.
  Dock, man skall komma ihag att Sverige inte har rutinen i dessa mindre batar, seglas med tre i besattningen, som manga av de andra nationerna.
  Imorgon aterstar 2 seglingar men chansen att ga vidare till guldfinal ar borta.
  Trots allt, mycket lardom kommer med hem i bagaget infor kommande traning och tavlingar. Nu struntar jag i Matchracing,hyr mig en cykel och utforskar Coconut Grove resten av tiden har. Livet kunde vara samre :)

  Jonas

  Reply

  • MA
   Jan 28, 2010 @ 11:06

   Menar du att de andra nationerna har ett större försprång i att segla Elliotbåter? Som jag ser det är väl de enda nykomlingarna i toppen Tunnicliffe och Osborne. Annars är det bekanta namn från Lysekil. Tycker nog att tjejernas insats är helt OK med tanke på att det knappt gått att träna på en månad i Sverige, och det är väl inte nu det gäller att vara bäst…

   Keep Up the good work!

   Martin

   Reply

 4. JV
  Jan 28, 2010 @ 20:14

  3 svenska killar i top-12 på laserbanan efter 7 seglingar. Bra jobbat! http://rmocr.ussailing.org/

  Reply

 5. Jonas K
  Jan 28, 2010 @ 22:04

  MA,

  Nja, kanske inte sa mycket i just Eliott men manga ar mer vana att kora liten bat
  jamfort med svenskorna. Ett nytt think i dessa mindre batar jmf med DS37.
  Mera uppgifter for varje tjej i baten. Det sitter inte 100% annu. Svenska vintern har ju inte precis underlattat traningen heller.

  Reply

 6. JV
  Jan 29, 2010 @ 07:56

  Dahlberg/Östling leder 470 !

  Reply

 7. Greven
  Jan 29, 2010 @ 08:30

  Glimrande insatser, synd att det inte är OS år nu! Sverige har ju en gammal hederlig och efterhängsen.tradition att vara som bäst mellan de olympiska lekarna. Jonas, kan man på samma sätt ana att de svenska seglarna har en viss fördel med tävling på hemmaplan?

  Reply

 8. Jonas K
  Jan 29, 2010 @ 16:06

  Klart att de svenska damerna har en viss fordel pa hemmaplan.
  De ar ju matchraceskolade i DS37, kan rutinerna och inte minst, alla fans :)

  Reply

 9. MA
  Jan 29, 2010 @ 16:49

  Hur ligger det till med de fysiska förutsättningarna? Viktgränser och annat, får vi kanske se något större damer? Läste att tjejerna tappade på undanvinden, varför?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.