Skip to content

7 Comments

 1. skipper Worse
  Mar 2, 2010 @ 11:13

  Trots all weather routing fastnade trimaranen i ett rejält lågtryck, tvingades norrut och kommer troligen inte vara före vid Cape Horn. Sedan är det väldigt chansartat uppefter sydamerika.

  Reply

 2. Erik Barkefors
  Mar 2, 2010 @ 15:55

  Groupama kunde inte vänta på det optimala tillfället pga att Cammas måste vara tillbaka för att rigga om båten och börja träna inför höstens Route du Rhum (solo i en 30-meters tri över Atlanten…). Väderrouting ger framför allt hjälp när de ska starta för att få en bra resa nedför Atlanten. Sen ger routingen hjälp, som nu, att undvika att hamna på fel sida av ett låg- eller högtryck. Orange II hade en del otur på vägen upp på Atlanten med bl a kraschat roder och ett Azoriskt högtryck som “bråkade” så det är inte kört för Groupama än.

  Reply

  • Anders Averdal
   Mar 2, 2010 @ 17:06

   Vilken av Orange var det som hade man över bord på väg hem på Atlanten?
   Var det I eller II?
   Det tog ju en del tid.

   Reply

   • Erik Barkefors
    Mar 2, 2010 @ 21:26

    Nu är jag inte hundra men jag har en svag aning om att det inte var under Jules Verne Trophy utan under rekordseglingen Amerika-England. Måste läsa om boken tror jag!

    Reply

 3. skipper Worse
  Mar 15, 2010 @ 21:16

  Nu är det snart omstart norr ekvatorn – spännande!

  Reply

 4. carl-johan
  Mar 16, 2010 @ 18:42

  På målrakan leder Groupama över Orange! Blir det nytt rekord?!
  http://www.cammas-groupama.com/en/index.jsp

  Reply

 5. Erik Barkefors
  Mar 16, 2010 @ 21:11

  De har ca 2.500 nm kvar att segla men verkar ha tur med vindarna de kommande dygnen. Händer inget så klarar de att komma in på 48:12:14 (dygn:timmar:minuter). kanske läge för blur.se att sätta upp en flaska konjak igen – eller ännu hellre ett Puma sjöställ ;-)
  Det roligaste är att Bruno Peyron gärna vill bli slagen med några dygn och då är chansen stor att det åker på en ny lättare och bredare mast på Orange II. Han har också pratat om att ställa upp på höstens Route du Rhum La Banque Postale med Orange. Häftig att segla solo med 130-fot catta!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.