Staale Jordan till Shorthandedforum

http://www.vimeo.com/9998615
Vill ni träffa Staale Jordan, våghalsen i filmen ovan?

Ja, boken om hans äventyrliga resor heter just “Våghalsen”. Som 23-åring var han tillsammans med kompisar på väg till Västindien i familjens 34-fotare Rozinante, men planerna ändrades längs vägen och det slutade med att han seglade solo runt Antarktis. Båten tappade rodret och förliste ett dygn från Kap Horn, medans Staale räddades av en polsk lastbåt.

Sedan dess har det varit fokus på Mini 6.50, först i Les Sabes-Azorene–Les Sables och förra året i Mini Transat. Det började så där, när han välte med båten på motorvägen på väg mot La Rochelle, men sedan gick det bättre. Staale var uppskattad talare på Shorthanded Sailing Norways träff tidigare i vinter:

De mest ambisiøse i salen fikk råd om sponsing – én stor er best – og at det er en fordel å beherske fransk – det er der det beste shorthandedmiljøet er! Forsikringer lar seg best ordne i Frankrike gjennom det nasjonale seilforbundet. Ull er best innerst mot kroppen – det varmer mest om vinteren og lukter minst om sommeren. Soving kan være vanskelig – seiler du i plan bråker det og er det vindstille må du passe på vindskiftene. Frysetørret mat kan spises uten at det tilsettes varmt vann – mat er uansett drivstoff. Går spinnakeren i vannet må du la tackline gå – ellers vil baugsprydet brekke. Og ikke minst: Det lar seg gjøre å lappe sammen en mini i løpet av få dager etter å ha gått på taket på motorveien!

Staale Jordan är en av talarna på GRPMS Nordic Shorthanded Forum på Allt för Sjön på lördag. Andra är Hannah White, Ulf Brändström, Anders Lewander, Jonas Svensson & Andreas Emmoth.

  • Lördag 13:e mars, 15:00-17:30
  • Allt för Sjön, Stockholmsmässan, lokal K11
  • Anmälan här (begränsat antal platser)

grpmsshorthandedbanner.jpg